Raliuri

Rivalii se roaga de Loeb sa ramana in WRC

Sebastien Loeb se afla la doar câteva zile distanta de câstigarea celui de-al 9-lea titlu mondial consecutiv, iar pilotul de la Citroen tocmai a anuntat ca în 2013 va urma un program redus în Campionatul Mondial de Raliuri.

Multi ar putea crede ca Loeb s-a plictisit sa câstige. Din punctul lui de vedere lucrurile pot sta si asa, dar nu la fel sta situatia când vine vorba de rivalii alsacianului.

În mod paradoxal rivalii lui Loeb nu vor ca francezul sa renunte la programul complet din WRC si îi cer acestuia sa revina asupra deciziei pentru frumusetea spectacolului.

”Toata lumea vrea ca el sa continue la cel mai înalt nivel pentru ca asa face campionatul mai interesant si pentru noi. Loeb este un pilot fantastic si chiar ne dorim sa fie în continuare o provocare în WRC”, a declarat Sebastien Ogier, fostul coechipier al lui Loeb la Citroen, si viitorul pilot Volkswagen Polo în 2013.

Loeb a luat startul în 161 de raliuri si a obtinut 74 de victorii. Din 2004 a obtinut titlul mondial în fiecare sezon.

Malcolm Wilson, boss-ul de la Ford, împaraseste la rândul sau o parere asemanatoare: ”Nu am cuvinte pentru a descrie cât de bun pilot este Sebastien, dar nu-mi doresc ca el sa se opreasca pentru ca obiectivul meu a fost sa-l înving în lupta dreapta. El ne-a oprit sa câstigam 8 titluri mondiale, asa ca îmi doresc sa-l bat cât înca se mai afla în competitie”.

Mikko Hirvonen, fost pilot de uzina Ford, actualmente locotenentul lui Loeb la Citroen, a pierdut doua titluri mondiale în ultima etapa în fata francezului. Se întâmpla în 2009 si 2001, dar chiar si asa finlandezul vrea ca Loeb sa continue în raliuri si explica de unde vine forta alsacianului.

”Constanta este punctul sau forte. Poti fi mai rapid decât el, dar nu se întâmpla sa piarda doua sau trei secunde pe vreo speciala. Este atât de constant”, a opinat Hirvonen.

Loeb conduce detasat în clasamentul pilotilor cu trei etape înaintea finalului de sezon, astfel ca un rezultat pozitiv pe teren propriu în Raliul Alsaciei i-ar aduce al 9-lea titlu mondial din cariera.

Diferenta dintre Loeb si Hirvonen, al doilea clasat, este de 61 de puncte.



Rivalii se roaga de Loeb sa ramana in WRC