Raliuri

Raliul Sibiului anulat din cauza conditiilor meteo nefavorabile

Iarna grea a dus la anularea Raliului Sibiului, etapa care conta in calendarul Campionatului European de Raliuri, fostul International Rally Challenge.

"In urma analizarii traseului in conditii de iarna, promotorul evenimentului, sustinut de ASN, promotorul Campionatului European de Raliuri Eurosport Events a fost de acord cu anularea etapei de iarna. Acum toate eforturile sunt concentrate pentru a pastra Romania in Campionatul European de Raliuri, la o alta data si intr-un alt format, cu pastrarea probei speciale de pe Transfagarasan in program", se arata in comunicatul citat.

Promotorul competitiei sibiene a propus ca raliul sa se dispute in perioada 9-11 octombrie.

"Cu un procent de 75 la suta din probele speciale la o altitudine de 1.600 metri si cu speciala de pe Transfagarasan la o altittudine de 2.042 metri, organizatorul raliului a considerat ca siguranta participantilor, a oficialilor si a spectatorilor este in pericol daca raliul se va desfasura in formatul propus. Promotorul local a propus un format alternativ, un traseu exclusiv pe asfalt cu o lungime de 220 kilometri - incluzand speciala pe Transfagarasan, pentru perioada 9 - 11 octombrie 2014", se mai mentioneaza in comunicat.

Comisia de raliuri din cadrul FIA se va intruni la 12 martie, cand va analiza noua propunere.Raliul Sibiului anulat din cauza conditiilor meteo nefavorabile