Raliuri

Primul raliu al anului pe zăpada din Covasna. Cășuneanu, printre participanți

Fostul campion național la super rally și vicecampion la viteză în coastă, Costel Cășuneanu, se numără printre cei 48 de piloți care se vor afla la startul Winter Rally Covasna, competiția care se desfășoară exclusiv pe zăpadă și va ajunge în acest weekend la ediția cu numărul 16.

Echipaje din 4 țări se duelează pe traseul înzăpezit din zona localității Comandău pentru a obține titlul de câștigător al deja tradiționalului concurs din Covasna.

După ce a concurat în ianuarie din postura de deschizător de cursă la competiția dedicată exclusiv mașinilor istorice, desfășurată tot în Covasna, dar nu s-a putut bucura de zăpadă din cauza temperaturilor ridicate, Cășuneanu va avea un sfârșit de săptămână plin de adrenalină.

Alături de copilotul său Vlad Colceriu, pilotul originar din Bacău va concura pe modelul Skoda Fabia R5, care i-a adus anul trecut 7 trofee la finalul sezonului atât la super rally, cât și la viteză în coastă, dintre care 5 de campion și câștigător de clasă.

„Pentru mine este un mod foarte bun să mă dezmorțesc după această pauză competițională și să mă încălzesc pentru următorul sezon. Fiind o competiție amicală, să îi spun așa, nu am un obiectiv, ci doar să închei cu bine și să mă reacomodez cu mașina. Asta nu înseamnă că nu voi încerca să merg tare și să obțin timpi cât mai buni”, a spus Cășuneanu înaintea startului.

Pentru Cășuneanu este a doua participare la competiția pe zăpadă după cea din 2017, atunci când însă a abandonat.

Pe lângă piloți din Grecia, Ungaria, și Bulgaria, la etapă vor mai concura piloți precum Dan Gîrtofan, Andrei Gîrtofan și Bogdan Gheorghiu, toți cu modele Rally2.

Deschizător de cursă va fi Valentin Porcișteanu, unul dintre cei care s-au impus în edițiile anterioare. Winter Rally Covasna va începe vineri și se va încheia sâmbătă seară.



Primul raliu al anului pe zăpada din Covasna. Cășuneanu, printre participanți