Raliuri

Mihai Leu, la un pas de al treilea titlu consecutiv de campion la viteză în coastă

Fostul mare campion mondial la box profesionist, Mihai Leu, are nevoie doar de un loc 2 în acest weekend la Trofeul Câmpulung 500 pentru deveni campion național a treia oară consecutiv la Categoria I de viteză în coastă.

Pe un Ferrari 458 Challenge, hunedoreanul a dominat autoritar categoria dedicată automobilelor fără modificări din Campionatul Național de Viteză în Coastă. Și în actuala stagiune, Mihai Leu controlează topul, având 120 de puncte după primele 6 etape, cu 35 mai mult decât următorul clasat, Călin Manițiu.

Un total de 61 de concurenți s-au înscris pentru etapa de la Câmpulung Muscel, care revine în calendarul național după un an de pauză. Leu se va duela pentru victoria de la categoria sa cu Alexandru Pițigoi (Porsche 911) și Călin Manițiu (Subaru Impreza).

"În urmă cu doi ani nu am fost prezent, iar anul trecut nu a avut loc această etapă, așa că mă voi concentra pentru a obține un timp cât mai bun. Știu că pot să îmi asigur titlul cu o etapă înainte de final, dar sunt obișnuit deja cu presiunea asta, așa că nu voi schimba nimic în stilul meu de pilotaj”, a spus Leu.

Campion la box, la raliuri și la viteză în coastă, Leu tocmai a anunțat semnarea unui parteneriat cu Audi România pentru ultima etapă a sezonului de viteză în coastă de pe drumul Poienii, care se va numi Trofeul Audi Brașov 2021, dar și pentru finala din Campionatul Național de Super Rally, programată la București.

Leu s-a întors ca pilot în automobilismul sportiv în 2017, după o pauză de 10 ani, perioadă în care s-a implicat în special în organizarea de evenimente sportive. Acesta a câștigat sezoanele 2019 și 2020 la Categoria I de la viteză în coastă, iar în acest an și-a asigurat și titlul de vicecampion la super rally.



Mihai Leu, la un pas de al treilea titlu consecutiv de campion la viteză în coastă