Raliuri

Marius Sancraianu a revitalizat lupta la Cupa 208 R2 din Campionatul National de Raliuri

Revenit dupa o pauza de o etapa, pilotul clujean Marius Sancraianu a castigat duelul din Cupa 208 R2 Cup Romania de la Raliul Sibiului, oprind astfel dominatia lui Cristi Sugar, invingator in primele trei confruntari ale cailor putere de la competitie monomarca.

Cu experimentata Alina Bianca Pop copilot, Sancraianu a preluat conducerea cupei inca de pe prima proba speciala, atunci cand si-a creat un avantaj de peste 12 secunde in fata lui Sugar.

Pana la finalul primei zile, Sancraianu a impartit victoriile cu Sugar si Bogdan Gheorghiu, acesta din urma reusind surpriza chiar pe cea mai asteptata proba de la Sibiu, Santa de noapte.

Profitand de faptul ca Sugar a facut pana pe a patra proba si a pierdut peste 4 minute pentru a reveni, Sancraianu si-a consolidat fotoliul de lider si a incheiat ziua cu un ecart de peste 56 de secunde in fata ocupantului pozitiei secunde, Rares Tomita.

In ziua decisiva, clujeanul a fost atent pentru a nu rata victoria, insa s-a impus si pe doua probe, in timp ce Rares Tomita a fost cel mai rapid in super speciala de pe circuit. In alte doua, Sugar a avut cel mai bun timp, insa a fost nevoit sa abandoneze cu doar o proba inainte de final. Astfel, Sancraianu a castigat 4, Sugar 3, iar Gheorghiu si Tomita cate una, de-a lungul celor peste 115 kilometri de raliu.

La prima sa victorie in Cupa 208 R2 Cup Romania, Sancraianu a intrat in posesia premiului de 2.000 de euro oferit de Termo Life, dar a intrat si in lupta pentru titlul de campion al cupei. Rares Tomita a incheiat al doilea la Sibiu, in timp ce Bogdan Gheorghiu se regaseste pe podium pentru a doua etapa consecutiva.

In acest moment, Top 5 in clasamentul general al cupei arata astfel: 1.Cristian Sugar (85p), 2.Rares Tomita (75,6p), 3.Bogdan Gheorghiu (73,8p), 4.Marius Sancraianu (72p), 5. Csongor Szabo (63p). Toti acestia au sanse matematice sa castige trofeul editiei inaugurale a cupei, avand in vedere ca mai sunt trei etape de disputat, dintre care doua vor avea coeficient 1.2.



Marius Sancraianu a revitalizat lupta la Cupa 208 R2 din Campionatul National de Raliuri