Raliuri

Marisca scrie o noua pagina de istorie: campion la al 28-lea sezon din cariera

Cel mai longeviv pilot de raliuri din Romania, Bogdan Marisca, scrie o noua pagina de istorie pentru automobilismul sportiv romanesc.

La finalul celui de-al 28-lea sezon consecutiv in campionatul national, clujeanul si-a adjudecat titlul de campion in competitia dedicata exclusiv raliurilor pe asfalt. Cand Marisca isi incepea cariera, actualul campion absolut, Simone Tempestini, nici macar nu se nascuse.

Marisca a incheiat pe locul 2 la Raliul Bucovinei, rezultat care l-a mentinut pe prima pozitie in campionatul de asfalt, acolo unde s-a duelat pana in aceasta ultima runda cu sibianul Sebastian Barbu. Pe un Ford Fiesta R5, cu Sebastian Itu copilot, Marisca a controlat primele patru probe speciale, insa Barbu a revenit pe final si a castigat raliul.

La capatul celor 6 raliuri pe asfalt din 2021, Marisca a strans 192 de puncte, in timp ce contracandidatul sau are 185,2 puncte. Podiumul final a fost completat de timisoreanul Bogdan Cuzma, cu 157,8 puncte.

In cariera sa, Marisca a mai strans doua titluri de campion national absolut, in 2005 si 2017, dar si numeroase trofee la grupe si clase. De asemenea, a castigat un total de 24 de raliuri.

A fost o victorie nu doar la individual pentru acesta, ci si pentru echipa, Napoca Rally Academy impunandu-se din nou in duelul echipelor din Campionatul National de Raliuri Betano. De asemenea, Tempestini are din nou titlul absolut, Victor Supuran a castigat Cupa Dacia, iar Ciprian Lupu s-a impus la Debutanti.



Marisca scrie o noua pagina de istorie: campion la al 28-lea sezon din cariera