Raliuri

Loeb domina Raliul Monte-Carlo. Ogier, prima victorie de speciala pentru Volkswagen

Sebastian Loeb arata ca poseda arta pilotajul in sange si, chiar in conditiile in care a renuntat la programul complet din Campionatul Mondial de Raliuri (WRC), ramane cel mai bun pilot al momentului.

Francezul de la Citroen a incheiat ziua inaugurala a Raliului Monte-Carlo, prima etapa a sezonului 2013 in WRC, cu un avans de un minut si 20 de secunde in fata conationalului sau Sebastien Ogier.

Acesta din urma a deschis balul reusind cel mai bun timp pentru constructorul Volkswagen in speciala de debut a sezonului. La volanul unui model Polo WRC, Ogier s-a impus cu 3.7 secunde in fata lui Loeb.

Multiplul campion mondial a revenit in forta si a castigat urmatoarele trei speciale din ziua inaugurala, instalandu-se confortabil la sefia clasamentului general.

Topul trei a fost completat de finlandezul Mikko Hirvonen (Citroen), urmat de Dani Sordo (Citroen) si Jari-Matti Latvala (VW).

Sezonul WRC a debutat cu o serioasa problema a sistemul electronic de cronometraj, noua companie insarcinata cu obtinerea timpilor pe speciale nemultumind pe toata lumea cu erorile cauzate.

Raliul Monte-Carlo continua joi cu alte sase probe speciale.



Loeb domina Raliul Monte-Carlo. Ogier, prima victorie de speciala pentru Volkswagen