Raliuri

Loeb, a saptea victorie in Raliul Monte-Carlo

Multiplul campion mondial Sebastian Loeb a triumfat, sambata, pentru a saptea oara in Raliul Monte-Carlo, care a deschis sezonul 2013 in Campionatul Mondial de Raliuri (WRC).

Loeb, pilotul constructorului francez Citroen, a condus raliul monegasc inca de la a doua speciala programata miercuri si la final s-a impus cu un avans de 1 minut, 39 secunde si 9 zecimi in fata conationalului sau Sebastien Ogier de la Volkswagen.

Ogier a marcat astfel debutul constructorului german in competitie la volanul unui model Polo R cu un spectaculos loc doi, in timp ce podiumul de la Monte-Carlo a fost completat de spaniolul Dani Sordo (Citroen DS3).

Celebra proba speciala nocturna cu trecere peste Col du Turini a facut "victime" si in acest an, trei din primii sapte clasati iesind din cursa pe aceasta proba cronometrata.  Evgeny Novikov, Jari-Matti Latvala si Juho Hanninen si-au vazut naruite sansele la un loc fruntas.

Organizatorii au luat apoi decizia anularii ultimelor doua speciale ale raliului din motive de securitate, dupa ce spectatorii au luat cu asalt marginea soselei pentru a fi aproape de idolii lor.

"Sunt mereu fericit cand castig, iar Monte-Carlo este unul dintre cele mai incitante raliuri in care am concurat. In acest an a fost cu adevarat dificil, iar conditiile unele extreme", a declarat Loeb, pilot care si-a trecut in palmares a 77-a victorie in WRC.

Raliul Monte-Carlo s-a intins pe durata a patru zile si a totalizat 425.93 kilometri impartiti in 16 probe speciale.

Sebastian Loeb a renuntat in 2013 la programul complet in WRC pentru a pregati intrarea in Mondialul de Turisme (WTCC) alaturi de Citroen incepand din 2014. Pana atunci Loeb va mai concura in trei raliuri de WRC si va avea program complet in noua serie FIA GT care debuteaza in luna aprilie. Acolo Loeb va pilota pentru McLaren.

Urmatoarea etapa a WRC, Raliul Suediei, se va desfasura pe zapada intre 7 si 10 februarie.



Loeb, a saptea victorie in Raliul Monte-Carlo