Raliuri

În 1996 și-a făcut o poză cu mașina tatălui său. Ce performanță a reușit acest puști acum!

În urmă cu 23 de ani se poza în fața mașinii tatălui său, Sebastian Itu, unul dintre cei mai de succes copiloți din istoria raliului românesc. În acest weekend, în același loc, juniorul Itu a reușit să urce pe prima treaptă a podiumului, dar nu din postura de spectator, ci de campion.

Aceasta este povestea unei poze realizate în vara anului 1996. Sebastian Itu, multiplu campion național de raliuri din postura de copilot, obișnuia să îl aducă pe micuțul Sergiu, pe atunci în vârsta de numai 3 ani, la cursele la care participa.

De atunci a prins juniorul gustul competiției, doar că soarta l-a adus în următorii ani spre înot, competiție în care a făcut performanță și chiar a devenit membru al lotului național al României. În 2010, într-un interviu pentru Adevărul, Sergiu povestea că marele său vis era să obțină o medalie olimpică la înot pentru țara noastră.

În același timp, continua să îl încurajeze pe tatăl său, de pe margine, în raliurile în care acesta lua startul alături de Bogdan Marișca. Și a venit la un moment dat și întrebarea pe care o așteptau cu toții, văzându-l atât de fascinat de motorsport. „Nu ai vrea să încerci și la raliuri?”

În 2012, a debutat pentru prima oară din postura de copilot în Campionatul Național de Raliuri, iar astăzi este copilotul triplului campion național absolut și al campionatului mondial de juniori Simone Tempestini. După o altă tentativă, de anul trecut au devenit o echipă în adevăratul sens al cuvântului, cucerind titlul național și au terminat pe locul 18 la general în Campionatul Mondial de Raliuri.

Acum, în startul noului sezon intern, cei doi au concurat pe un Hyiundai i20 R5 și au câștigat, în acest weekend, Raliul Argeșului, aceeași etapă în care Sergiu se poza mândru, acum 23 de ani, alături de mașina cu care participa tatăl său. Iar rolurile s-au schimbat. Nevoit să abandoneze în această etapă după o problemă tehnică, Sebastian Itu a urmărit, cu mândrie, de pe margine ceremonia de premiere și și-a aplaudat fiul pentru acest succes.În 1996 și-a făcut o poză cu mașina tatălui său. Ce performanță a reușit acest puști acum!