Raliuri

Duel de zile mari intre Ogier si Loeb in Raliul Monte-Carlo

Sursă foto: https://twitter.com/OfficialWRC/

Noul sezon in Campionatul Mondial de Raliuri (WRC) a debutat, joi, cu primele speciale din legendarul Raliu Monte-Carlo, o competitie emblematica pentru aceasta disciplina a sportului cu motor.

WRC intra in 2022 intr-o noua era, una a propulsoarelor hybride, pe langa motoarele cu combustie interna de 1.6 litri masinile celor trei constructori de la clasa regina Rally1 vor primi putere suplimentara si din zona electrica.

Revenit in Mondialul de Raliuri alaturi de Ford Puma, Sebastien Loeb a semnat cel mai bun timp in shakedown-ul programat joi dimineata.

De noua ori campion mondial, Loeb n-a facut decat sa-i arunce manusa conationalului sau Sebastien Ogier, cel care i-a calcat pe urme cu opt titluri mondial incepand cu 2013 si pana in 2021 inclusiv.

La volanul unei Toyota Yaris de generatia a 3-a, Ogier a castigat primele doua speciale din Raliul Monte-Carlo, ambele disputate joi seara dupa lasarea intunericului.

De fiecare data Ogier l-a invins pe Loeb, astfel ca la finalul zilei inaugurale a noului sezon diferenta dintre cei doi francezi rivali este de doar 6.7 secunde in favoarea pilotului de la Toyota.

Ogier viseaza traseul de la Monte-Carlo, unde s-a impus de opt ori.

Nu ca Loeb ar fi vreun strain al soselelor serpuite din Principat, unde a castigat de sapte ori, ultima oara totusi in 2013.

Podiumul la finalul zilei de joi a fost completat de britanicul Elfyn Evans (Toyota).

Belgianului Thierry Neuville i-a revenit misiunea de a tine steagul sus pentru constructorul sud-coreean Hyundai, cu al saselea timp la 28.5 secunde in urma lui Ogier.

Actiunea va fi reluata, vineri, cu speciala a 3-a la ora locala 9:14.



Duel de zile mari intre Ogier si Loeb in Raliul Monte-Carlo