Raliuri

Demonstrație de forță pentru Simone Tempestini la Raliul Sibiului

Simone Tempestini a câștigat Raliul Sibiului pentru al doilea an consecutiv, deși de această dată s-a confruntat cu mai multe probleme tehnice.

Clujeanul a fost cel mai rapid în 7 dintre cele 8 probe speciale ale raliului și mai are nevoie doar de o victorie pentru a cuceri al șaselea titlu din carieră la numai 27 de ani.

Pe un model Skoda Fabia R5 și cu Sergiu Itu copilot, Tempestini a bifat astfel a patra victorie consecutivă în Campionatul Național de Raliuri Betano, din tot atâtea participări.

Acesta a mai câștigat rundele de la Brașov, Baia Mare și Pitești. Victoria de la Sibiu nu a fost lipsită de emoții pentru Tempestini, care a încheiat a doua probă specială având cutia de viteze blocată, iar ulterior a încheiat alte două probe cu pene de cauciuc.

La final, campionul a avut un avantaj de peste două minute în fața lui Sebastian Barbu.

Podiumul a fost completat de Adrian Teslovan, care a urcat pe 3 după penalizările primite de Dan Gîrtofan și Adrian Răspopa.

Pe lângă Tempestini, un alt pilot de la Napoca Rally Academy a încheiat în vârful clasamentului.

Norbert Maior s-a clasat pe locul 4 la general și s-a impus la Două Roți Motrice și clasa RC5. În total, 67 de echipaje au luat startul în ediția din acest an a Raliului Sibiului.

Macadamul s-a dovedit din nou o provocare dificilă pentru sportivi. Un total de 24 de echipaje au fost nevoite de abandoneze.Demonstrație de forță pentru Simone Tempestini la Raliul Sibiului