Raliuri

Costel Cășuneanu și Aurelian Andronache fac echipă la Super Rally Mangalia

Fostul campion național la Super Rally, Costel Cășuneanu, și unul dintre cel mai bine cotați piloți din campionat, Aurelian Andronache, vor forma una dintre cele 6 echipe care se vor duela pentru titlu în acest sezon al competiției care se desfășoară exclusiv pe circuit urban.

Campionatul Național de Super Rally vine din acest sezon cu un nou format. Astfel, pe lista de înscrieri se vor afla nu doar piloți de top, dar și mașini de top.

Publicul va avea ocazia să vadă în acțiuni monoposturi, prototipuri, dar și modele precum Audi R8, Porsche 911 sau Skoda Fabia R5. Sezonul va debuta vineri, la Mangalia, cu prima dintre cele șase etape programate în acest sezon.

În total, 24 de concurenți se vor duela pentru prima poziție. De asemenea, sunt formate și șase echipe care vor lupta pentru poziția de lider în clasamentul dedicat.

Anul trecut, la Mangalia, Cășuneanu a avut cel mai rapid timp, însă o penalizare de 3 secunde i-a luat șanse victoriei. Ca și atunci, vine la start cu modelul Skoda Fabia R5.

De data aceasta, pilotul originar din Bacău este gata pentru o nouă confruntare cu monoposturile, printre oponenți numărându-se Jerome France (Nova Proto), Didier Balcaen (Formula Renault), Mihai Leu (Radical SR8), Dani Oțil (KTM X Bow) sau Emil Ghinea (Norma M-20F).

„Va fi mai greu decât anul trecut, dar sunt entuziasmat că voi fi din nou la start și abia aștept acest duel. E mai provocator pentru mine fiindcă misiunea este dificilă”, a spus Cășuneanu, campion absolut în 2019.

Din această etapă, Cășuneanu va forma echipă la super rally cu Aurelian Andronache, pilot care va pilota un model Speed Car GT.

„Sunt convins că vom avea rezultate bune împreună. Atât eu, cât și el, am fost tot timpul în topul clasamentului la super rally, iar împreună putem face o echipă excelentă”, a adăugat Cășuneanu.

Etapa de la Mangalia va debuta vineri seară cu startul festiv, în timp ce cursa propriu zisă va începe sâmbătă dimineață și se va desfășura exclusiv pe circuit urban, în jurul portului din oraș.



Costel Cășuneanu și Aurelian Andronache fac echipă la Super Rally Mangalia