Raliuri

Cel mai tanar pilot de la Raliul Sibiului tinteste sus

Radu David, campion la juniori în 2011 în Campionatul National de Slalom Paralel face urmatorul pas important din cariera sa de pilot, concurînd în Campionatul National de Raliuri, în Raliul Sibiului ce are loc în perioada 19-21 iulie.

La numai 17 ani, sibianul Radu David va debuta în raliuri, la cea mai importanta etapa a Campionatului National de Raliuri 2012 - Sibiu Rally Romania - prima etapa Intercontinental Rally Challenge desfasurata în România.

În 2007 debuta în Campionatul National de Slalom Paralel, cu un Volkswagen Golf II, la vârsta de 13 ani. Un an mai târziu ocupa deja locul al patrulea în clasamentul juniorilor.

„Voi avea onoarea sa concurez pe aceleasi probe cu cei mai buni piloti din IRC„ Radu David, pilot raliu

Ascensiunea a continuat, în 2009 ocupând locul trei la juniori si cinci la general, iar în 2010 se mentinea în fruntea clasamentelor CNSP. 2011 i-a adus lui Radu David titlul de campion în clasamentul juniorilor si locul trei în clasamentul general al Campionatului National de Slalom Paralel, dupa cele patru victorii din sase posibile câstigate cu un Renault Clio II de grupa N.

Tot anul trecut, la Dementor Rally Show, desfasurat la Sibiu, a câstigat confruntarea de la clasa 9, concurentii sai fiind de aceasta data sportivii experimentati din Campionatul National de Raliuri.

Radu David va evolua alaturi de Mihaela Beldie la bordul unei Dacii Logan, la clasa 6, pe lânga etapa de la Sibiu având în vedere cel putin înca o etapa în cadrul CNR 2012.

Radu David: „Astept cu nerabdare Raliul Sibiului România si sunt foarte fericit ca ma voi afla la start cu un copilot extraordinar, cu o echipa cu multa experienta si cu niste parteneri puternici. Voi avea onoarea sa concurez pe aceleasi probe cu cei mai buni piloti din IRC, la primul raliu la care voi participa, ceea ce e de vis. Fiind primul raliu si luând în considerare gradul sau de dificultate, obiectivul nostru este sa ajungem la final si sa acumulam kilometri de proba speciala. În viitor ne dorim sa obtinem performante de top în motorsport si pentru asta e nevoie de multi kilometri. Sunt optimist si recunoscator pentru ca am alaturi o echipa formata din oameni cu multa experienta în acest sport si asta îmi va fi de mare ajutor acum si pe viitor. Asteptam cât mai multi oameni pe probe, pentru ca va fi un raliu exceptional!



Cel mai tanar pilot de la Raliul Sibiului tinteste sus