Raliuri

Bogdan Cuzma a castigat Cupa Gorjului la viteza in coasta si e noul lider al campionatului

Pilotul timisorean Bogdan Cuzma s-a impus pentru a doua etapa consecutiv in Campionatul National de Viteza in Coasta Dunlop, dupa ce a castigat Cupa Gorjului, si a devenit astfel noul lider al clasamentului general, informeaza Federatia Romana de Automobilism Sportiv printr-un comunicat.

Desfasurat pe cea mai inalta sosea din Romania, Transalpina, intre Novaci si Ranca, evenimentul a adunat la start nu mai putin de 59 de concurenti. Castigator al etapei anterioare, de la Poiana Brasov, Cuzma, la bordul unui Mitsubishi Lancer Evo IX, a profitat de problemele tehnice intampinate de contracandidatii sai si s-a impus clar in runda organizata in judetul Gorj.

Acesta a terminat cursa in 5:28.431, fiind cu sapte secunde mai rapid decat Ovidiu Zaberca (Mitsubishi Lancer Evo VIII) si cu 19 secunde inaintea lui Dan Prepelita (Audi RS4). Dupa ce in prima parte a zilei a dominat antrenamentele libere, Andrei Dumitrescu, la bordul unui bolid Tatuus, a fost nevoit sa abandoneze din cauza unei planetare rupte, in timp ce Edu Stan a avut probleme cu diferentialul, iar Lucian Radut, un alt pretendent la trofeu, nu a mai putut continua din cauza cutiei de viteze.

Gratie victoriei de la Cupa Gorjului, Cuzma a ajuns la un total de 65 de puncte in clasamentul general, devenind lider autoritar in Campionatul National de Viteza in Coasta Dunlop, in timp ce principalii sai urmaritori sunt Horatiu Ionescu Cristea (47), absent la Ranca, si Edu Stan (42).

Castigatorii pe grupe ai etapei de pe Transalpina sunt: Bogdan Cuzma (H), Adi Iliescu (A), Calin Manitiu (N), Andrei Serban (2 Roti Motrice - F2), Costi Stratnic (2 Roti Motrice - GT), Elias Julian Raduta (Debutant) si Catalin Ghigea (I), in timp ce la echipe s-a impus Autotehnica.

Cupa Gorjului "Vino acasa la Brancusi" a fost organizata de Clubul Sportiv Autocorex din Targu Jiu, sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, cu sprijinul Consiliului Judetean Gorj si a autoritatilor locale din Novaci si Baia de Fier.

Urmatoarea etapa este programata pentru 23-24 iulie, atunci cand va avea loc Trofeul Sinaia.

Foto: Bogdan Barabas



Bogdan Cuzma a castigat Cupa Gorjului la viteza in coasta si e noul lider al campionatului