Raliuri

Accident teribil in Raliul Monte-Carlo. Masina s-a facut praf, echipajul a scapat nevatamat (video)

Sursă foto: https://twitter.com/OfficialWRC/

Adrien Fourmaux si copilotul Alexander Coria au fost protagonistii unui spectaculos accident care a avut loc, vineri, in timpul probei speciale cu numarul 3 din Raliul Monte-Carlo.

Fourmaux a pierdut controlul modelului Ford Puma intr-o succesiune rapida de viraje, a lovit cu partea dreapta la viteza mare fiind aruncat intr-o rapa de cealalta parte a drumului.

Accidentul a fost surprins de cei prezenti pe margine si redat publicului pe retelele de socializare.

Din fericire cei doi au scapat nevatamati, dar masina este distrusa in mare proportie. Pentru echipajul condus de Fourmaux primul raliu al sezonului s-a incheiat in acea rapa.

In alta ordine de idei, Sebastian Loeb (Ford) s-a instalat in fruntea clasamentului general dupa cinci speciale, devansandu-l pe britanicul Elfyn Evans (Toyota) cu 10.6 secunde.

Sebastian Ogier, liderul dupa prima zi de joi, a pierdut peste 15 secunde in raport cu Loeb pe speciala a 5-a si a coborat pe trei la general.

Campionul mondial din 2021 a recunoscut ca alegerea pneurile nu a fost prea inspirata, francezul de la Toyota mergand pe softuri si super softuri, in conditiile in care au existat si portiuni cu gheata in anumite viraje de pe traseu.

Raliul Monte-Carlo ajuns la editia cu numarul 90 deschide sezonul 2022 in Campionatul Mondial de Raliuri (WRC), sezon care marcheaza intrarea in era hybrid.



Accident teribil in Raliul Monte-Carlo. Masina s-a facut praf, echipajul a scapat nevatamat (video)