Motorsport

Porsche scapa de o rusine istorica la Le Mans

Sursă foto: twitter.com/Porsche_Team

Constructorul german Porsche a obtinut victoria generala in cursa de 24 de ore de la Le Mans dupa o revenire senzationala din partea unui prototip care incepuse intrecerea cu mari probleme tehnice.

Modelul cu numarul 2 de la Porsche, cel pilotat de Timo Bernhard, Earl Bamber si Brendon Hartley, a trecut linia de sosire cu un tur avans fata de prototipul de clasa inferioara LMP2 al echipei Jackie Chan DC Racing ORECA, cu Oliver Jarvis, Thomas Laurent si chinezul Ho-Pin Tung pe rand la volan.

Depasirea decisiva care a adus victoria celor de la Porsche s-a produs cu o ora si 7 minute inaintea finalului cursei, dupa ce nemtii pierdusera masina cu numarul unu din cauza unei probleme la pompa de ulei.

Drama a continuat la Le Mans dupa abandonurile celor doua Toyota in miezul noptii si Porsche cu numarul unu care a mostenit prima pozitie a abandonat cu trei ore inaintea finalului cand avea un avans de 13 tururi fata de principala urmaritoare.

Asa s-a intamplat ca la conducerea clasamentului general ajungea in extremis o masina de categorie inferioara LMP2, cu cei de la Porsche lansandu-se intr-o cursa nebuneasca de recuperare.

Diferentele de 400 de cai putere in regim de viteza pura au cantarit pana la urma decisiv si nemtii au salvat pana la urma imaginea categoriei regina LMP1 aducand victoria la un tur diferenta intr-o cursa in care toate cele sase prototipuri cu pretentii la victorie au intampinat diverse probleme de ordin mecanic.

Aston Martin a castigat la categoria GTE Pro in fata celor de la Ford Chip Ganassi Team UK,  Corvette Racing GM, Porsche si Ferrari, in timp ce Scuderia de la Maranello s-a revansat la categoria GTE Am prin victoria dusa de echipa JMW Motorsport.

In total au fost clasate 49 din cele 60 de echipaje care au luat startul in cursa de 24 de ore.



Porsche scapa de o rusine istorica la Le Mans