Motorsport

Piskolty, învingător în Festivalul Driftului. Moise, la un punct de un titlu istoric

Pilotul ungar Kevin Piskolty a câștigat Festivalul Driftului, care a avut loc pe circuitul Transilvania Motor Ring din Mureș, în timp ce finalistul etapei, Radu Moise, mai are nevoie de un singur punct în ultima rundă pentru a fi sigur că va câștiga primul său titlu de campion în cei 16 ani de carieră.

Aproape 90 de piloți din 5 țări, un adevărat record pentru driftul românesc din ultimii ani, au concurat în etapa din Mureș, la clasele Street, Semi Pro și Pro, într-un eveniment care a contat pentru etapa a patra din campionatul național organizat sub egida RoDrift și FRAS.

Fanii au avut parte și de surprize, de la petrecere și până la plimbări cu elicopterul sau curse în dreapta piloților în profesioniști. Etapa a contat și pentru Campionatul Ungariei la Drift, 15 piloți din țara vecină fiind la start. În battle-uri, la care mii de spectatori au asistat, Piskolty a trecut pe rând de Georgi Kazakov (Bulgaria), Florin Cozmuță, Gabi Imre jr și Claudiu Adam, acesta din urmă fiind cel care a avut cel mai bun punctaj în calificări.

Adam s-a mulțumit în cele din urmă cu locul 3. În finală, pilotul ungar l-a învins pe liderul campionatului, Radu Moise. Acesta din urmă trecuse în battle-uri de Joszef Szemegy (Ungaria), Vlad Stănescu, Andrii Lutskan (Ucraina) și Krisztian Zilizi (Ungaria). Pentru victorie, Piskolty a încasat un cec de 3.000 de euro.

Deși a pierdut în finala etapei din Mureș, Moise și-a mărit avantajul față de principalii urmăritori din lupta pentru titlu, iar în acest moment are cu nu mai puțin de 110 puncte mai mult decât Claudiu Adam, pilotul clasat pe locul 2 și campionul național en-titre.

Pentru a fi sigur de titlu, Moise are nevoie de un singur punct în ultima etapă sau poate chiar să nu obțină niciunul dacă Adam nu reușește să câștige etapa cu maximum de puncte. La Clasa Semi Pro s-a impus tot un pilot din Ungaria, Tamaș Treitl, singurul tricolor de pe podium fiind tânărul Antonio Negreanu, clasat pe 3.

Dacă la Pro lupta pentru titlu e aproape decisă, la Semi Pro, Daniel Albu și Alice Ene încă mai speră că îl pot detrona din fotoliul de lider pe bulgarul Dragomir Roglinov.

Etapa finală va avea loc în perioada 21-23 octombrie la București.



Piskolty, învingător în Festivalul Driftului. Moise, la un punct de un titlu istoric