Motociclism

Vinales aduce prima victorie pentru Suzuki la MotoGP dupa noua ani

Pilotul spaniol Maverick Vinales a castigat, duminica, Marele Premiu al Marii Britanii la clasa MotoGP si a bifat astfel primul sau succes din cariera la clasa regina a Motomondialului de Viteza.

Vinales a profitat de conditiile meteorologice speciale, cu temperaturi scazute si amenintare de ploaie, pentru a se impune in fata britanicul Cal Crutchlow, pilotul care a plecat din pole position, si a multiplului campion mondial Valentino Rossi.

Cursa a avut parte de doua starturi, dupa ce in urma plecarii initiale oficialii au scos steagul rosu dupa un accident urat in care au fost implicati Pol Espargaro si Loris Baz. Acesta din urma a fost transportat de urgenta la spital si ulterior s-a anuntat ca este constient.

Crutchlow a valorificat plecarea din pole position la al doilea start, dar Vinales a trecut rapid de britanic si s-a instalat la conducere fara a mai fi ajuns pana la final.

Dupa cursa de la Silverstone avansul lui Marc Marquez in fata lui Valentino Rossi in ierarhia generala este de 50 de puncte, in conditiile in care pilotul spaniol de la Honda a incheiat cursa britanica pe locul patru in fata coechipierului Dani Pedrosa.



Vinales aduce prima victorie pentru Suzuki la MotoGP dupa noua ani