Motociclism

Victorie pentru Miguel Oliveira (KTM) la MotoGP in Marele Premiu al Indoneziei

Sursă foto: https://twitter.com/KTM_Racing/

Portughezul Miguel Oliveira a obtinut victoria pentru KTM in cursa clasei MotoGP in Marele Premiu al Indoneziei disputat pe circuitul Mandalika in conditii de ploaie.

Plecat al saptelea de pe grila, Oliveira s-a instalat la conducere in turul 4 din cele 20 programate si n-a mai cedat prima pozitie pana la final.

Pentru Oliveira este a patra victorie obtinuta la MotoGP alaturi de constructorul austriac KTM. Oliveira s-a impus la Styria si Portugalia (2020), respectiv Catalunia (2021).

Echipierul de la KTM de uzina a trecut linia de sosire cu un avans de peste doua secunde in fata francezului Fabio Quartararo de la Yamaha, campionul mondial din 2021.

Quartararo a plecat din pole position, dar a pierdut sefia cursei dupa doar un tur, fiind depasit de Jack Miller (Ducati) si de Miguel Oliveira.

Cu sase tururi inaintea finalului Quartararo i-a prins din urma pe Miller si Zarco, reusind sa-i depaseasca pe amandoi fara prea multe probleme.

Podiumul din Indonezia a fost completat de francezul Joahnn Zarco (Pramac Ducati), acesta devansandu-l in ultimele tururi pe Miller de la Ducati de uzina.

Enea Bastianini, castigatorul primei curse din 2022 in Qatar, a incheiat abia al 11-lea. Italianul de la echipa de client Gresini ramane lider la general, cu 30 de puncte.

Pentru constructorul Honda a fost o noua cursa de cosmar, spaniolul Pol Espargaro fiind cel mai bine clasate pe locul al 12-lea, departe de asteptarile gruparii nipone.

La Moto2 s-a impus thailandezul Somkiat Chantra, in timp ce victoria la Moto3 i-a revenit italianului Dennis Foggia.



Victorie pentru Miguel Oliveira (KTM) la MotoGP in Marele Premiu al Indoneziei