Motociclism

Jorge Lorenzo se impune in debutul sezonului de MotoGP

Campionul mondial Jorge Lorenzo (Yamaha) a castigat, duminica, Marele Premiu al Qatarului la clasa regina MotoGP cu plecare din pole position. Podiumul a fost completat de Andrea Dovizioso de la Ducati si Marc Marquez de la Honda. Valentino Rossi s-a clasat pe patru.

Aflat in prima pozitie a grilei de start, Lorenzo s-a vazut depasit la start de cei doi piloti ai echipei de uzina Ducati, Andrea Iannone si Andrea Dovizioso.

Cei doi italieni ai "Glontului din Bologna" s-au instalat la conducere imediat dupa start, cu Iannone in fata lui Dovizioso si au impus ritmul intr-un grup de cinci cu o viteza de top net superioara.

Aproape de o coliziune in urma unui duel strans pe un viraj de dreapta, perechea Ducati a ramas fara unul dintre reprezentanti in urma cazaturii incasate de Iannone in virajul 13, cu 17 tururi inaintea finalului de cursa.

Dovizioso ramanea astfel la conducerea cursei, cu Lorenzo, Marquez si Rossi pe urmele sale.

Cu 13 tururi ramase de acoperit, Lorenzo a efectuat depasirea care a decis practic numele invingatorului si pana la final nu s-a mai intamplat nimic in grupul de frunte.

Lorenzo castiga asadar in Qatar si devine primul pilot al clasei MotoGP dupa Casey Stoner in 2009 care castiga ultima cursa a sezonului si prima din urmatorul campionat.

Moto2

Elvetianul Thomas Luthi a obtinut victoria la clasa intermediara Moto2 in fata spaniolului Luis Salom si a italianului Simone Corsi.

Moto3

Niccolo Antonelli pe un motor Honda a castigat la fotografie pentru doar 7 miimi de secunda cursa de la clasa mezina Moto3 in fata sud-africanului Brad Binder de la KTM. Italianul Francesco Bagnaia de la Mahindra a completat podium la 148 de miimi.



Jorge Lorenzo se impune in debutul sezonului de MotoGP