Motociclism

Victorie pentru Dovizioso si Ducat in prima cursa a sezonului la MotoGP

Sursă foto: https://twitter.com/DucatiMotor/

Noul sezon in Campionatul Mondial de Motociclism viteza a debutat cu trei curse electrizante in nocturna de la Losail.

La clasa regina MotoGP victoria i-a revenit italianului Andrea Dovizioso de la Ducati dupa o batalie electrizanta pana la linia de sosire cu spaniolul Marc Marquez de la Honda.

Andrea Dovizioso, pilotul echipei de uzina Ducati, s-a instalat la conducere imediat dupa start, in timp ce Maverick Vinales (Yamaha), pilotul plecat din pole position, a ratat complet startul vazandu-se aruncat pe sase.

Dupa opt tururi la conducerea cursei Dovizioso s-a vazut depasit de spaniolul Alex Rins de la Suzuki. Ulterior Dovizioso si-a recuperat pozitia fruntasa in fata unui alt spaniol furios, campionul mondial Marc Marquez de la Honda.

O eroare comisa de Dovizioso cu doua tururi inaintea finalului l-a adus in premiera pe Marquez la conducerea cursei, in conditiile unui traseu care prin configuratia lui nu permite foarte multe locuri pentru depasiri.

La intrarea in ultimul tur Dovizioso l-a depasit pe Marquez profitand de puterea superioara dezvoltata de motocicleta sa Ducati.

Ultimele viraje au fost unele nerecomandate cardiacilor. Marquez a atacat in ultimul viraj, dar a ratat franarea si Dovizioso a revenit la conducere pastrandu-se pe trasa ideala. A urmat sprintul furibund spre linia de sosire, unde Ducati a facut diferenta in fata Honda.

Podiumul a fost completat de britanicul Cal Crutchlow, in timp ce veteranul Valentino Rossi, plecat al 14-lea in cursa, a incheiat pe pozitia a cincea dupa Alex Rins.

La Moto3 s-a impus japonezul Kaito Toba de la Honda Team Asia, victorios pentru doar 53 de miimi de secunda in fata italianului Lorenzo Dalla Porta. Podiumul a fost completat de spaniolul Aron Canrt pe un KTM. Primii 11 piloti s-au clasat intr-o secunda.

Diferenta dintre primii doi clasati a fost si mai mica la clasa Moto2, unde italianul Lorenzo Baldassarri de la Pons a castigat in fata elvetianului Thomas Luthi (Dynavotl Intact GP) pentru doar 26 de miimi de secunda. Coechipierul lui Luthi, neamtul Marcel Schrotter pilotul plecat din pole position, a completat podiumul la peste doua secunde distanta.



Victorie pentru Dovizioso si Ducat in prima cursa a sezonului la MotoGP