Motociclism

Valentino Rossi s-a facut de ras la ultima cursa cu Ducati

Ce a început rau s-a terminat si mai rau pentru Valentino Rossi. Multiplul campion mondial si-a luat adio de la Ducati cu un loc 10 la Valencia, dupa o evolutie care a caracterizat cei doi ani de colaborare cu echipa din Bologna.

Mai mult decât pozitia care nu-i face deloc cinste, cel supranumit ”Doctorul” a fost depasit în timpul cursei de pe Ricardo Tormo cu un tur de catre liderul Dani Pedrosa (Honda) si s-a clasat în spatele a trei modeste modele CRT si a cehului Karel Abraham, pilot care piloteaza un Ducati de client.

”Este pacat ca la ultima cursa cu Ducati am încheiat astfel. În sesiunea de încalzire am mers bine pe pista uda si am fi putut obtine un rezultat bun daca se mentineau acele conditii. Mi-ar fi placut sa închei aceasta colaborare de doi ani cu Ducati cu rezultate mai bune. Au fost doi ani dificili pentru mine”, a declarat Rossi dupa ultima cursa a sezonului 2012, sezon pe care l-a încheiat pe locul 6 la general.

Rossi nu a reusit nicio victorie cu Ducati si a obtinut doar trei clasari pe podium. Rezultate modeste.

De luni Valentino Rossi revine la marea lui dragoste din MotoGP, echipa de uzina Yamaha, unde va pilota din 2013 alaturi de campionul mondial Jorge Lorenzo.

Italianul va testa modelul Yamaha începând de marti în sesiunea oficiala organizata tot pe circuitul Ricardo Tormo din Valencia.

În alta ordine de idei, coincidenta sau nu, constructorul Ducati a anuntat ca revine în Mondialul de Superbike cu sprijin de uzina alaturi de echipa Alstare condusa de belgianul Francis Bata.

Zvonurile din paddock-ul MotoGP vorbesc de influenta directa a lui Rossi asupra conducerii Ducati pentru a renunta la programul din Superbike pentru a-si concentra toate fortele asupra Motomondialului de Viteza.

Noua echipa de uzina Alstare Ducati va arunca în lupta pentru 2013 modelul Panigale 1199, acesta urmând a fi dat pe mâna spaniolului Carlos Checa si a italianului Ayrton Badovini.



Valentino Rossi s-a facut de ras la ultima cursa cu Ducati