Motociclism

Valentino Rossi, prima victorie dupa aproape 1000 de zile

Mai precis 993 de zile trecusera de la ultimul succes obtinut de Valentino Rossi la clasa MotoGP a Motomondialului de Viteza.

Cel supranumit “Doctorul” a spart gheata in templul motociclismului de la Assen si s-a impus la ghidonul motocicletei sale Yamaha cu peste doua secunde in fata spaniolului Marc Marquez de la Honda.

Podiumul a fost completat de britanicul Cal Crutchlow, pilot care a plecat pentru prima data in cariera din prima pozitie a grilei de start.

Pentru Valentino Rossi aceasta a fost a 80-a victorie la clasa regina si a 106-a din intreaga sa cariera.

Desi a plecat al patrulea din grila, Rossi nu a mai lasat sa-i scape nimic pe circuit si a fost ca un adevarat chirug in operatie. Italianul a preluat conducerea in turul 5 din cele 26 programate dupa o depasire asupra spaniolului Dani Pedrosa si nu a mai fost ajuns pana la finalul cursei.

Pedrosa a terminat pe patru, iar campionul mondial Marc Marquez a fost al cincilea dupa o cursa eroica in care a concurat la scurt timp dupa operatia suferita la clavicula fracturata in antrenamente.

Lider la general ramane Pedrosa, cu 136 puncte, urmat de Lorenzo, cu 127, si Marquez, cu 113. Crutchlow este pe patru, cu 87 puncte, dar Rossi strange puternic, fiind al cincilea, cu 85 puncte.



Valentino Rossi, prima victorie dupa aproape 1000 de zile