Motociclism

Valentino Rossi castiga la MotoGP in weekend-ul tragic de la Barcelona

Multiplul campion mondial Valentino Rossi (Yamaha) a obtinut victoria in Marele Premiu al Cataluniei la clasa MotoGP a Motomondialului de viteza, a doua victorie a "Doctorului" in 2016.

Rossi l-a invins cu 2.6 secunde pe noul sau rival, spaniolul Marc Marquez (Honda) dupa un duel electrizant intre cei doi in ultimele tururi.

Marquez l-a ajuns pe Rossi si l-a depasit pe acesta la intrarea in ultimele trei tururi, insa italianul a revenit asupra mai tanarului sau adversar si a revenit la conducere.

O ezitare a lui Marquez pe o zona virajata a traseului de langa Barcelona i-a oferit lui Rossi un ultim tur linistit si "Doctorul" obtine a doua victorie in Spania dupa cea obtinuta la Jerez in luna aprilie. De sapte ani nu a mai castigat Rossi doua curse pe pamant spaniol.

Cu acest nou succes, Rossi ajunge la cota 114 victorii in cariera si mai are nevoie de opt curse castigate pentru a egala recordul conationalului sau Giacomo Agostini.

Podiumul de la Barcelona a fost completat de Dani Pedrosa (Honda), in conditiile in care campionul mondial Jorge Lorenzo (Yamaha) a fost scos din cursa de Andrea Iannone (Ducati).

"Este una dintre cele mai mari victorii din cariera mea. O dedic lui Salom si familiei acestuia", a declarat Rossi dupa cursa.

Weekend tragic la Barcelona

Marele Premiu al Cataluniei din acest an a fost umbrit de accidentul mortal suferit de pilotul iberic Luis Salom in antrenamentele de vineri.

Pilot la clasa intermediara Moto2, Salom si-a pierdut viata dupa o iesire violenta in virajul cu numarul 12. Acesta a fost lovit mortal chiar de motocicleta pe care o pilotase inaintea caderii.



Valentino Rossi castiga la MotoGP in weekend-ul tragic de la Barcelona