Motociclism

Valentino Rossi obtine prima victorie in acest sezon la MotoGP

Multiplul campion mondial Valentino Rossi a castigat, duminica, Marele Premiu de Motociclism al Spaniei la clasa MotoGP.

Plecarea din pole position s-a dovedit decisiva pentru configuratia finala a clasamentului cursei de la Jerez, Rossi devansandu-l pe coechipierul sau Jorge Lorenzo (Yamaha) si pe contionalul acestuia Marc Marquez (Honda).

Cu un start excelent din grila, Rossi s-a aparat excelent in primul tur la Lorenzo, spaniolul reusind doar pentru cateva secunde sa urce in fata “Doctorului” in virajul cu numarul noua al turul secund din cele 29 programate.

Constant mai rapid cu pana la jumatate de secunda pe tur, Rossi s-a distantat de principalii urmaritori Lorenzo si Marquez. Acesta din urma a comis trei erori majore care l-au facut sa piarda timp pretios si in cele din urma dublul campion mondial s-a multumit cu ultima treapta a podiumului.

Dani Pedrosa a incheiat pe patru (Honda), pentru ca topul sase sa fie completat de pilotii Suzuki, Aleix Espargaro si Maverick Vinales. Locul sapte pentru Andrea Iannone de la echipa de uzina Ducati, in conditiile in care Andrea Dovizioso a abandonat cu probleme tehnice.

Rossi triumfa asadar pentru a 9-a oara in cariera la Jerez, sapte dintre aceste victorii fiind obtinute la clasa regina. Italianul cu celebrul numar de concurs 46 a ajuns la 87 de victorii in cariera. Ultimul succes al lui Rossi in Marele Premiu al Spaniei dateaza din urma cu sapte ani.

Marquez ramane lider la general, urmat de Lorenzo si Rossi:

1º Marquez 82 puncte

2º Lorenzo 65

3º Rossi 58

4º Pedrosa 40

5º P.Espargaro 38



Valentino Rossi obtine prima victorie in acest sezon la MotoGP