Motociclism

Valentino Rossi invins de un tanar spaniol pe Circuitul Americilor

Sursă foto: twitter.com/rins42

Multiplul campion mondial Valentino Rossi a ratat, duminica seara, sansa castigarii primului Grand Prix din acest sezon de MotoGP si totodata accederea la conducerea ierarhiei pilotilor dupa trei etape.

Spaniolul Alex Rins a dat lovitura pe Circuitul Americilor din Austin, Texas, reusind prima sa victorie din cariera la clasa regina a Motomondialului de viteza.

Echipierul de la Suzuki l-a depasit pe Rossi cu patru tururi ramase din cele 20 programate si a trecut primul linia de sosire pentru un pumn de zecimi.

Rins mai avea doar cinci clasari pe podium la MotoGP, cel mai bun rezultat al sau fiind locul doi ocupat in 2018 la Assen, Sepang si Valencia.

Podiumul de la Austin a fost completat de australianul Jack Miller, pilotul echipei Pramac Ducati.

Spaniolul Marc Marquez a plecat din pole position si a condus autoritar cursa in primele opt tururi. In virajul 12 campionul mondial a scapat motocicleta de sub control si a iesit in decor.

Valentino Rossi mostenea fara lupta prima pozitie cu Rins in urmarirea sa. “Doctorul” a rezistat in frunte alte opt tururi, vazandu-se apoi depasit de mai tanarul sau competitor.

Lider la general este italianul Andrea Dovizioso, cu 54 puncte, urmat de Valentino Rossi (51), Alex Rins (49) si Marc Marquez (45).



Valentino Rossi invins de un tanar spaniol pe Circuitul Americilor