Motociclism

Valentino Rossi egaleaza recordul de plecari din pole position

Pilotul italian Valentino Rossi a obtinut cel mai bun timp in calificarile Marelui Premiu al Spaniei de la Jerez si a egalat recordul de pole position-uri.

Cronometrat cu timpul de 1:38.736, Rossi l-a devansat cu doar 122 de miimi de secunda pe coechipierul sau Jorge Lorenzo din garajul echipei de uzina Yamaha.

Prima linie a grilei de start pentru cursa de duminica a fost completata de Marc Marquez de la Honda, pilot mai lent cu doar 155 de miimi de secunda.

Pentru Rossi acesta este al 62-lea pole position din cariera egalandu-l pe Lorenzo in fruntea acestei ierarhii. Marquez ii urmeaza pe cei doi indeaproape la doar doua pole-uri distanta. Din cele 62 de pole-uri 52 au fost obtinute la clasa regina.

Rossi se afla la prima plecare din pole position in 2016, dupa ce in Qatar a pornit al cincilea si a terminat pe patru, in Argentina a fost al doilea si a incheiat pe aceeasi pozitie, iar in Statele Unite a plecat de pe trei si a abandonat.

Ultima oara acesta a fost in prima pozitie a grilei de start la Marele Premiu al Olandei din 2015, iar la Jerez nu a mai fost in pole position de 11 ani.



Valentino Rossi egaleaza recordul de plecari din pole position