Motociclism

Valentino Rossi castiga la MotoGP in Marea Britanie

Pilotul italian Valentino Rossi a castigat, duminica, Marele Premiu al Marii Britanii la clasa MotoGP si s-a distantat lider solitar in fruntea clasamentului general.

Rossi, primul italian care castiga la Silverstone, la clasa regina, dupa Franco Uncini in 1982.

“Doctorul” i-a devansat in cursa de duminica pe doi conationali de-ai sai, Danilo Petrucci de la Pramac Ducati si Andrea Dovizioso de la echipa de uzina a “Glontului” din Bologna.

Pentru Petrucci acesta este primul podium al carierei, in timp ce Dovizioso a reusit la randul sau una dintre cele mai bune curse alaturi de Ducati.

Spaniolul Marc Marquez de la Honda, co-lider al campionatului alaturi de Rossi inaintea cursei, a cazut cu opt tururi ramase de disputat din cele 20 programate initial.

Astfel, Rossi ramane singur in fruntea clasamentului pilotilor, cu 12 puncte avans in fata lui Jorge Lorenzo, coechipierul sau de la Yamana care a terminat cursa pe patru.

In alta ordine de idei, “cocosul” Joan Zarco a triumfat in cursa clasei Moto2 in fata spaniolilor Alex Rins si Tito Rabat.

La Moto3, categoria mezina a Motomondialului de viteza, victoria i-a revenit britanicului Danny Kent. Acesta s-a impus in fata cehului Jakub Kornfeil si a italianuliu Niccolo Antonelli.



Valentino Rossi castiga la MotoGP in Marea Britanie