Motociclism

Valentino Rossi castiga in Olanda dupa un duel electrizant cu Marc Marquez

Duelul generatiilor la clasa MotoGP a Motomondialului de viteza, sambata, in templul vitezei de la Assen.

Veteranul italian Valentino Rossi a obtinut victoria in Marele Premiu al Italiei dupa un duel electrizant cu mai tanarul sau rival, spaniolul Marc Marquez.

Campionul mondial al ultimilor doi ani a dat atacul decisiv in ultima sicana a celui din urma tur, Rossi nu a cedat interiorul si a evitat in ultimul moment contactul cu pretul iesirii de pe trasa ideala.

Chiar si asa, cel supranumit “Doctorul” a reusit sa treaca primul linia de sosire spre bucuria zecilor de mii de fani prezenti in tribunele spectaculosului traseu olandez.

Podiumul a fost completat de Jorge Lorenzo, coechipierul lui Rossi la echipa de uzina Yamaha.

Rossi si-a majorat la zece puncte avansul pe care il are in fruntea clasamentului pilotilor in fata lui Lorenzo. Al treilea la general este Andrea Iannone de la Ducati, cu 107 puncte, pilot care a incheiat pe patru la Assen.

In alta ordine de idei, francezul Johann Zarco a castigat cursa clasei Moto2 cu un avans de sapte zecimi de secunda in fata spaniolului Tito Rabat, cu britanicul Sam Lowes al treilea.

Victorie portugheza la Moto3 adusa de Miguel Oliveira pentru doar 66 miimi de secunda in fata francezului Fabio Quartararo. Britanicul Danny Kent a completat podiumul.



Valentino Rossi castiga in Olanda dupa un duel electrizant cu Marc Marquez