Motociclism

Valentino Rossi a concurat in ultima cursa din cariera

Sursă foto: https://twitter.com/ValeYellow46/

Legendarul pilot italian de motociclism a vazut pentru ultima data lumina verde la startul unui Grand Prix in Motomondialul de viteza.

In varsta de 42 de ani, Valentino Rossi a luat startul in a 432-a cursa din cariera si ultima, duminica, pe circuitul Ricardo Tormo de langa Valencia, in etapa finala a sezonului 2021.

Rossi a incheiat ultima cursa a sezonului pe locul zece, pozitie de pe care a si plecat in intrecerea valenciana.

Cel supranumit “Il Dottore” (n.r. - Doctorul) a avut parte de momente speciale din partea fanilor, a oamenilor din paddock si a numeroase celebritati din lumea sportului si a showbizului.

Spre exemplu, steagul in patratele de la final a fost fluturat de fostul mare atacant brazilian Ronaldo.

Rossi a mai primit mesaje de felicitare de la Tom Cruise, Keanu Reeves, Lewis Hamilton, Max Verstappen, Roger Federer, Rafael Nadal, Andrea Pirlo si altii.

Cursa de la Valencia a fost castigata de italianul Francesco Bagnaia, cel care la final i-a dedicat victoria lui Rossi, un reper pentru motociclismul de viteza in ultimii 26 de ani.

Ducati a monopolizat podiumul de la Valencia, cu Juan Martin si Jack Miller pe urmatoarele trepte.

Martin a primit si titlul pentru cel mai bun debutant al anului.

Valentino Rossi incheie o cariera fabuloasa, cu 9 titluri mondiale dintre care sapte la clasa regina (500 cc/MotoGP).

Acesta a obtinut 115 victorii dintre care 89 la categoria regina. Doar Giacomo Agostini a castigat mai multe curse in istoria competitiei (122).

Rossi a castigat prima cursa la Brno, in 1997 pe cand concura la categoria 125cc, iar ultimul succes a fost obtinut in 2017 pe traseul de viteza de la Assen.



Valentino Rossi a concurat in ultima cursa din cariera