Motociclism

Un nou record de viteza in MotoGP: 362.4 km/h!

Sursă foto: https://twitter.com/pramacracing/

Noul record de viteza din Motociclismul de pista a fost stabilit, sambata, in a patra sesiune de antrenamente libere pentru Marele Premiu al Qatarului.

Francezul Johan Zarco de la Pramac Ducati a fost inregistrat de radare la finalul liniei drepte din fata boxelor cu o viteza de 362.4 km/h.

Acesta a doborat recordul stabilit de spaniolul Jorge Martin, coechipierul sau, in prima sesiune de antrenamente libere.

Martin prinsese 358.8 km\h la ghidonul modelului Ducati Demosedici GP 21.

Pana in acest weekend recordul de viteza pura in MotoGP ii apartinea lui Andrea Dovizioso si fusese stabilit in antrenamantele din Marele Premiu al Italiei in 2019.

Acum retras din Motomondialul de viteza, Dovizioso a fost inregistrat cu 356.7 km/h de asemenea pe o motocicleta a constructorului din Bologna.

Bagnaia in pole

In alta ordine de idei, italianul Francesco Bagnaia a obtinut cel mai bun timp in calificarile clasei MotoGP.

Pilotul echipei Ducati Lenovo i-a devansat pe Fabio Quartararo, Maverick Vinales si Valentino Rossi, toti reprezentanti ai constructorului japonez Yamaha.

In varsta de 23 ani, Bagnaia se afla la primul pole position din cariera.

Pilot Ducati din 2019 de la aparitia in MotoGP, Bagnaia are o singura clasare pe podium la clasa regina, in 2020 la Misano, in Marele Premiu al Statului San Marino.

Bagnaia a castigat doua curse la Moto3 si opt la Moto2.



Un nou record de viteza in MotoGP: 362.4 km/h!