Motociclism

Tragedie la Moto3. Un pilot de 19 ani a murit din cauza unui accident pe pista

Sursă foto: twitter.com/motogp

Doliu in Motomondialul de viteza dupa ce pilotul Jason Dupasquier si-a pierdut viata la doar 19 ani in urma unui accident.

Pilotul elvetian a cazut de pe motocicleta pe care o pilota in calificarile pentru cursa de Moto3, dupa care a fost acrosat in plin de cel putin o alta motocicleta.

Dupa mai multe minute in care a primit ingrijiri medicale chiar la nielul pistei, Dupasquier a fost transportat la un spital de urgenta din Florenta, in apropierea circuitului de la Mugello.

Reprezentantii spitalului au anuntat decesul pilotului in cursul diminetii de duminica din cauza “leziunilor cerebrale”, acesta petrecandu-si ultimele ore din viata la terapie intensiva.

In cursul noptii medicii italieni au depus toate eforturile posibile pentru stabilizarea pilotului, acesta fiind supus unei interventii chirurgicale la nivelul cutiei toracice pentru o leziune vasculara.

Dupa primele cinci curse ale sezonului, Jason Depasquier ocupa locul zece in ierarhia clasei Moto3, cu 27 de puncte.

Dupasquier este al 26-lea pilot care si-a pierdut viata pe circuitele Motomondialului de viteza.

Ultimul fusese Luis Salom, in 2016, pe Circuit de Catalunya de la Montmelo langa Barcelona.Tragedie la Moto3. Un pilot de 19 ani a murit din cauza unui accident pe pista