Motociclism

Surpriza in prima cursa a sezonului in MotoGP. Sa fie el urmasul lui Valentino Rossi?

Sursă foto: https://twitter.com/GresiniRacing

Italianul Enea Bastianini a castigat intrecerea de la Losail (Qatar), prima din 2022 la clasa MotoGP in Motomondialul de viteza.

Aflat al doilea pe grila de start, pilotul echipei Gresini Honda l-a devansat in final pe sud-africanul Brad Binder de la KTM.

Podiumul a fost completat de spaniolul Pol Espargaro, echipier la Honda de uzina.

Aleix Espargaro, fratele lui Pol, a incheiat cursa pe locul patru, ratand de putin ceea ce ar fi fost doar al doilea podium pentru Aprilia la clasa MotoGP.

Locul cinci pentru multiplul campion mondial Marc Marquez (Honda).

Fabio Quartararo (Yamaha), campionul mondial din 2021, a incheiat pe un dezamagitor loc opt.

Jorge Martin, spaniolul de la Pramac Ducati plecat din pole position, a abandonat fiind scos din cursa de Francesco Bagnaia (Ducati) in primul viraj, unde italianul a pierdut fata motocicletei sale.

Martin ratase oricum startul in cursa, fiind depasit de mai multi piloti inaintea primului viraj.

Pol Espargaro a dictat ritmul pana cu cinci tururi inaintea finalului, cand a fost ajuns si depasit de Bastianini pe linia dreapta de start/sosire.

Bastianini a profitat de prospetimea pneului spate (medium), in timp ce Pol Espargaro n-a reusit sa mai tina ritmul fiind pe anvelopa soft.

Pentru Enea Bastianini, un pilot de doar 23 de ani originar din Rimini, este prima victorie din cariera in 19 curse la clasa MotoGP.

Acesta a fost campionul clasei Moto2 in 2020, iar in 2021 a concurat pentru prima data la categoria regina alaturi de echipa Avintia Aprilia. Doua clasari pe locul 3 si pozitia a 11-a la finalul sezonului pentru Bastianini.

Cel care acum aduce prima victorie pentru echipa regretatului Fausto Gresini, decedat din cauza covid in 2021.

Ultima oara cand echipa Gresini castigase o cursa la categoria MotoGP a fost in 2006 prin Toni Elias la Estoril.

Omul lui Valentino Rossi castigator la Moto2

Cursa clasei intermediare a fost castigata de italianul Celestino Vietti cu plecare din pole position. Acesta l-a invins pe spaniolul Aron Canet, podiumul fiind compleatt de britanicul Sam Lowes.

Final la fotografie la Moto3

Doar 37 de miimi de secunda i-a despartit pe primii doi clasati in cursa clasei mezine Moto3. Victoria i-a revenit italianului Andrea Migno (Honda), podiumul fiind completat de Sergio Garcia (GasGas) si de japonezul Kaito Toba (KTM).



Surpriza in prima cursa a sezonului in MotoGP. Sa fie el urmasul lui Valentino Rossi?