Motociclism

Se ascute lupta pentru titlul mondial la MotoGP

Jorge Lorenzo de la Yamaha a profitat de cazatura conationalului si rivalului sau Marc Marquez de la Honda, impunandu-se detasat in Marele Premiu de pe Motorland Aragon.

Lorenzo s-a impus detasat in fata lui Dani Pedrosa (Honda) si Valentino Rossi (Yamaha), dupa ce in debutul cursei a scapat de presiunea lui Marquez.

Campionul mondial en-titre s-a dus sanie pe un viraj larg de stanga si a fost obligat sa abandoneze, astfel ca Lorenzo si-a vazut deschisa calea spre o noua victorie in acest sezon.

Pedrosa si Rossi au asigurat spectacolul cu un duel electrizant pentru pozitia secunda, un duel la baioneta pana pe ultimele viraje.

Rossi a atacat decisiv in ultimul tur si se parea ca a facut miscarea castigatoare, dar Pedrosa nu s-a lasat surprins si a revenit cu o intrare la intimidare sub Rossi intr-un viraj de dreapta.

O manevra spectaculoasa din partea unui pilot care in ultimii ani a aratat tot mai mult ca Max Biaggi pe vremuri, devenind eternul perdant al MotoGP-ului zilelor noastre.

Cu acest loc doi obtinut la mare lupta pe Motorland Aragon Pedrosa a aratat ca nu si-a spus inca nici pe departe ultimul cuvant in motociclismul de cel mai inalt nivel.

Dupa etapa din Aragon si cu patru curse ramase de alergat pana la finalul sezonului lupta pentru titlu este mai deschisa ca oricand, intre liderul Rossi si coechipierul sau Lorenzo nefiind decat 14 puncte.

Asadar toate motivele sa urmarim cu interes finalul de sezon in MotoGP, o competitie care de la cursa la cursa isi recastiga nivelul de spectaculozitate pe care l-a impus in anii 90 si la inceputul anilor 2000.



Se ascute lupta pentru titlul mondial la MotoGP