Motociclism

Schimbare de lider în MotoGP după cursa de la Jerez

Sursă foto: https://twitter.com/PeccoBagnaia

Francesco Bagnaia de la Ducati a câștigat Grand Prix-ul Spaniei și a revenit în fruntea clasamentului piloților la clasa MotoGP a Motomondialului de viteză.

Campionul mondial din 2022 a tranșat disputa cu piloții de uzină ai KTM, reușind depășirea decisivă asupra sud-africanului Brad Binder cu patru tururi rămase din cele 25 programate pe Jerez de la Frontera.

Australianul Jack Miller a completat podiumul, aducând dubla pentru KTM, deși constructorul austriac a mizat pe o victorie ținând cont de startul cursei.

Binder și Miller l-au înghițit practic pe catalanul Aleix Espargaro de la Aprilia imediat după start, pilotul aflat în pole position neavând nicio reacție în fața celor doi echipieri de la KTM.

Cursa de la Jerez a fost întreruptă cu steag roșu după un incident major petrecut în virajul doi și care i-a scos în afara pistei pe fostul campion mondial Fabio Quartararo, pe liderul clasamentului piloților înaintea etapei spaniole, Marco Bezzecchi, și pe Miguel Oliveira.

Toți trei au părăsit locul accidentului conștienți, urmând ca la restart să repornească din grila doar Quartararo și Bezzecchi.

Acesta din urmă a căzut a doua oară și a abandonat, astfel că Bagnaia a urcat la conducerea clasamentului piloților, cu un total de 87 de puncte.

Bezzecchi a coborât pe locul secund (65 puncte), podiumul fiind completat de Binder (62).

Revenit într-o cursă de Grand Prix după patru ani de la retragerea din MotoGP, spaniolul Dani Pedrosa a încheiat pe locul șapte la ghidonul unei motociclete KTM de uzină.

Pedrosa fusese al șaselea în cursa de sprint desfășurată sâmbătă. Un sprint câștigat de Binder în fața lui Bagnaia și Miller.

Victoria în cursa clasei Moto2 i-a revenit britanicului Sam Lowes în fața spaniolilor Pedro Acosta și Alonso Lopez, în timp ce la Moto3 s-a impus Ivan Ortola, podiumul fiind unul eminamente iberic.

Următoarea oprire a Motomondialului de viteză va fi pe 12-14 mai la Le Mans, în Franța.



Schimbare de lider în MotoGP după cursa de la Jerez