Motociclism

Rossi vorbeste despre plecarea de la Ducati si noua provocare alaturi de Yamaha

Aflat la Indianapolis unde la finalul saptamânii se va desfasura Marele Premiu al Statelor Unite, Valentino Rossi a vorbit pentru prima data public despre plecarea de la Ducati si noul început alaturi de Yamaha.

”Dupa cursa de la Laguna Seca si pauza de vara, am avut mai mult timp sa ma gândesc la viitor. Este pacat pentru mine, Ducati si toti cei implicati în acest proiect ca nu am reusit sa fiu competitiv. Eram un pilot italian pe o motocicleta italiana, dar din nefericire nu a fost sa fie. Aceste doua sezoane au fost foarte dificile pentru mine, m-am luptat mult pentru rezultate cât mai bune. Din pacate nu am reusit sa îmbunatatim viteza si performanta pentru a ne lupta la vârf. Asa am decis ca este suficient si m-am orientat catre cea mai buna motocicleta pentru urmatorii doi ani, care pot fi ultimii din cariera mea”, a declarat Rossi.

Cel supranumit ”Doctorul” este optimist când vine vorba despre sezonul urmator si sansele sale la titlu alaturi de Yamaha.

”Cu siguranta titlul mondial este un vis pentru mine în acest moment. Trebuie sa vad daca mai sunt un pilot de top, un pilot rapid, un pilot care se poate lupta pentru prima linie si pentru podium”, a adaugat Rossi.

Revenirea lui Rossi la Yamaha înseamna ca italianul va împarti din nou aceeasi boxa cu spaniolul Jorge Lorenzo, pilotul care a influentat în mare masura plecarea italianului în 2011 la Ducati.

”Situatia s-a schimbat mult fata de cum era în trecut, comparativ cu 2008 când Jorge a sosit la echipa. Acum el este numarul unu în echipa, iar relatia dintre noi este una buna. Îl respect si el ma respecta, asa ca putem coabita. Sunt sigur ca împreuna putem forma o echipa solida pentru Yamaha si vom obtine rezultate bune pentru urmatoarele sezoane”, a completat Rossi.

Valentino Rossi se va desparti de echipa Ducati la finalul actualului sezon pentru a reveni la Yamaha, constructor alaturi de care a cucerit patru titluri mondiale.



Rossi vorbeste despre plecarea de la Ducati si noua provocare alaturi de Yamaha