Motociclism

Rossi vorbeste deschis despre motivele despartirii de Ducati

Pilotul italian Valentino Rossi a vorbit într-un interviu acordat site-ului motogp.com despre motivele care l-au determinat sa plece de la Ducati la finalului sezonului actual, dar si despre viitoarea colaborare cu Jorge Lorenzo.

"Aceasta experienta cu Ducati a fost dificila înca de la început si din pacate nu am reusit sa rezolvam problemele în acest an si jumatate. Niciodata nu am fost competitiv cu aceasta motocicleta. Din nefericire în ultimii aproape doi ani nu am reusit sa rezolvam aceeasi problema, si anume sa punem la sol puterea motorului si sa obtinem aderenta ideala pe partea frontala a motocicletei”, a declarat Rossi.

Cel supranumit Doctorul a vorbit si despre momentul în care a hotarât sa plece de la Ducati: ”A fost foarte greu sa iau decizia pentru anul viitor, pentru ca la Ducati cunosc multi oameni, însa m-am gândit ca în acest punct al carierei mele am nevoie de cea mai competitiva motocicleta”.

În ceea ce priveste colaborarea pe care o va avea la Yamaha cu Jorge Lorenzo, Rossi este optimist ca se va întelege bine cu spaniolul, dar nu stie daca poate fi mai rapid decât acesta.

”Nu stiu daca pot fi mai rapid ca el pe o Yamaha, dar sunt singur ca între noi nu vor mai exista problemele din trecut. Lorenzo a fost foarte amabil în legatura cu revenirea mea la Yamaha. Important este sa pilotam aceste motociclete cu zâmbetul pe fata si sa avem sansa de a ne lupta pentru pozitii bune”, a completat pilotul italian.

Valentino Rossi a petrecut la Ducati cea mai grea perioada a carierei. Italianul nu a reusit nicio victorie si s-a clasat doar în doua rânduri pe podiumul de premiere.

Din 2013 Rossi revina la Yamaha, echipa alaturi de care a cucerit patru din cele noua titluri mondiale din palmaresul sau.



Rossi vorbeste deschis despre motivele despartirii de Ducati