Motociclism

Rossi, victorie fabuloasa in templul vitezei de la Assen

Sursă foto: twitter.com

Pentru a zecea oara in cariera pilotul italian Valentino Rossi a obtinut victoria pe circuitul olandez de la Assen intr-o cursa din cadrul Motomondialului de viteza.

Dupa o asteptare de 385 de zile Rossi si-a trecut in palmares un nou succes la MotoGP, al 89-lea dintr-o cariera fabuloasa de peste doua decenii la cel mai inalt nivel. Rossi ajunge la 115 victorii in 356 de starturi la cele trei clase ale Campionatului Mondial, dintre acestea 296 la clasa regina.

Italianul de la Yamaha de uzina l-a devansat pentru doar 63 de miimi de secunda pe conationalul sau Danilo Petrucci de la Pramac Ducati, podiumul de la Assen fiind completat de spaniolul Marc Marquez, pilotul echipei de uzina Honda.

Pentru Petrucci este doar a treia clasare din cariera pe podium la clasa MotoGP.

Plecat din pole position in premiera, francezul Johann Zarco de la Yamaha Tech 3 a incheiat cura pe locul 14, penultimul care asigura puncte.

Clasat al cincilea, Andrea Dovizioso de la Ducati profita de abandonul spaniolului Maverick Vinales (Yamaha) si urca la sefia clasamentului general, acumuland 115 puncte. Vinales il urmeaza la doar patru puncte, in timp ce Rossi se apropie pe trei la sapte puncte de lider.



Rossi, victorie fabuloasa in templul vitezei de la Assen