Motociclism

Rossi ar putea ajunge la Yamaha cu sprijinul Marlboro

Desi sustine ca îsi va continua cariera la Ducati si lauda trecerea constructorului bolognez în curtea celor de la Audi, multiplul campion mondial ar putea concura totusi sezonul urmator pentru echipa de uzina Yamaha cu sprijinul puternicului sponsor Marlboro.

 

Rossi a avut deja o prima întâlnire la Mugello cu Maurizio Arrivabene, reprezentantul Marlboro, si cu presedintele Dorna, Carmelo Ezpeleta, în care cei trei au discutat posibilitatea trecerii ”Doctorului” la Yamaha din 2013, dupa cum informeaza publicatia spaniola Motocuatro.

Marlboro a fost sponsorul traditional al echipei de uzina Yamaha, dar a trecut la Ducati din 2003 anul în care constructorul italian a intrat la clasa regina a Motomondialului de viteza. Parteneriatul dintre cele doua parti a continuat în pofida restrictiilor impuse reclamelor la tutun.

Rossi a concurat pentru Yamaha între 2004 si 2010 alaturi de care a obtinut 46 din cele 79 de victorii ale carierei.

De sapte ori campion mondial, Rossi nu a mai câstigat o cursa de la despartirea de Yamaha la finalul anului 2010. În acelasi timp Yamaha nu are sponsor oficial dupa ce Fiat si-a retras sprijinul la finalul aceluias sezon 2010.

Situatia este cât se poate de clara si lucrurile devin din ce în ce mai sigure în aceasta directie. Yamaha nu l-a confirmat pentru 2013 decât pe Jorge Lorenzo, actualul lider al clasamentului mondial, în timp americanul Ben Spies înregistreaza de la cursa la cursa rezultate tot mai slabe.

Asadar Rossi ar avea un loc la Yamaha, iar japonezii nu ar refuza aportul de capital pe care l-ar aduce Marlboro. În acelasi timp zvonurile din paddock-ul MotoGP vorbesc deja de o iminenta trecere a britanicului Cal Crutchlow de la Yamaha Tech 3 la Ducati pentru 2013.



Rossi ar putea ajunge la Yamaha cu sprijinul Marlboro