Motociclism

Rossi a inchis definitiv usa celor de la Honda

Cel putin aceasta este versiunea fostului campion mondial, aflat în prezent în cea mai grea perioada a carierei. În realitate însa Honda nu a intentionat niciodata sa-l readuca la echipa de uzina pe Valentino Rossi.

”Stiam ca în viitoarea componenta a echipei Repsol Honda se vor regasi Dani Pedrosa si Marc Marquez. Nu am avut ce altceva sa fac si nici nu pot spune ca Honda a fost vreodata în planurile mele. Nu am avut niciodata discutii cu ei”, a declarat Rossi.

În conditiile în care Rossi este din ce în ce mai nemultumit de colaborarea cu Ducati, alaturi de care nu a reusit nicio victorie în doi ani si a urcat doar de doua ori pe podium, declaratiile italianului seamana cu o celebra vorba româneasca: ”când vulpea nu ajunge la struguri spune ca sunt acri”.

Cam asa seamana si povestea revenirii lui Rossi la Honda, echipa alaturi de care italianul a cucerit primele sale trei titluri mondiale la clasa regina (primul la 500cc si urmatoarele doua la MotoGP pe un motor de 990cc).

În alta ordine de idei, dupa îndelungi speculatii privind viitorul sau într-o echipa privata cu motor de uzina Honda sau Yamaha, Rossi are din ce în ce mai multe sanse sa ramâna la Ducati.

Echipa italiana preluata recent de Audi l-a ofertat pe Rossi prin intermediul patronului Borgo Panigale si cifrele contractului pus pe masa îl tenteaza pe ”Doctor” sa continue în pofida relatiei încordate pe care o are cu inginerii de la Ducati.
 



Rossi a inchis definitiv usa celor de la Honda