Motociclism

Prima victorie pentru Aprilia la MotoGP

Sursă foto: https://twitter.com/TheHardCompound

Constructorul italian Aprilia a spart gheata la categoria MotoGP in Motomondialul de viteza prin victoria adusa in premiera de spaniolul Aleix Espargaro.

Plecat din prima pozitie a grilei de start in Marele Premiu al Argentinei, Aleix Espargaro l-a intrecut pe spaniolul Jorge Martin de la Pramac Ducati pentru primul sau succes din cariera la MotoGP in 200 de starturi.

Echipierul de la Aprilia a ratat startul, fiind depasit de Martin in primul viraj, dar a reusit sa tina ritmul cu pilotul din frunte si, cu cinci tururi inaintea finalului, a dat atacul decisiv pentru recastigarea primei pozitii.

Podiumul din Argentina a fost completat de spanionul Alex Rins de la Suzuki.

Aleix Espargaro este al treilea invingator diferit in acest sezon de MotoGP, dupa italianul Enea Bastianini (Gresini Ducati) in Qatar si Miguel Oliveira (KTM) in Indonezia.

Victoria din Argentina il propulseaza pe Aleix Espargaro pe primul loc in clasamentul general al pilotilor, cu 45 de puncte.

Spaniolul este urmat de Brad Binder (KTM), cu 38 puncte, respectiv Bastianini si Rins, fiecare cu cate 36 de puncte.

Italianul Celestino Vietti de la echipa lui Valentino Rossi a castigat cursa clasei Moto2 in fata thailandezului Somkiat Chantra.

La categoria mezina Moto3 primii doi clasati au fost despartiti de doar 146 de miimi, victoria revenindu-i spaniolului Sergio Garcia in fata italianului Dennis Foggia.

Motomondialul de viteza continua peste o saptamana cu etapa de pe Circuitul Americilor in Austin, Texas.



Prima victorie pentru Aprilia la MotoGP