Motociclism

Pedrosa triumfa la Jerez in cursa cu numarul 3000 a Motomondialului

Sursă foto: twitter.com/26_danipedrosa

Spaniolul Dani Pedrosa si-a trecut in cont victoria, duminica, in cursa clasei MotoGP din Marele Premiu al Spaniei de la Jerez. Pilotul de la Honda a pornit din pole position si a condus de la inceput si pana la sfarsit, devansandu-i pe Marc Marquez (Honda) si Jorge Lorenzo (Ducati).

Dani Pedrosa lider dupa primul viraj ca urmare a plecarii din pole position, urmat de coechipierul sau Marc Marquez si de Andrea Iannone, urcat doua pozitii fata de start.

Dupa numai un tur Dani Pedrosa se desprinsese deja la aproape o secunda in fata lui Marc Marquez, in timp ce in spate Johan Zarco de la Yamaha Tech 3 urca pe trei dupa trei depasiri consecutive intr-un singur tur.

Moment tensionat in turul 5 dupa iesirea in decor a lui Alvaro Bautista si Jack Miller. Acesta din urma a fost la un pas sa-l ia la pumni pe italianul de la Pull&Bear Aspar Team Ducati.

Cu 16 tururi inainte finalului spaniolul Jorge Lorenzo de la Ducati a reusit depasirea lui Johan Zarco si a urcat pe ultima treapta a podiumului, lansandu-se in urmarirea celor doi de la Honda de uzina.

Pana la final Marc Marquez nu a reusit sa-l mai ajunga pe Dani Pedrosa si acesta si-a trecut in cont a 30-a victorie din cariera la MotoGP in Grand Prix-ul cu numarul 3000 la categoria regina a Motomondialului de viteza.

Podiumul de la Jerez a fost completat de Jorge Lorenzo, pilot care a exploatat la maxim motocicleta Ducati pentru un loc trei nesperat. Este primul podium pentru Lorenzo cu Ducati si fostul campion mondial a declarat ca se bucura ca pentru o victorie.

Lider al clasamentului general a ramas Valentino Rossi de la Yamaha, pilot care a incheiat pe un dezamagitor loc 10 cu plecare de pe 7 in grila. Veteranul italian pastreaza doua puncte avans fata de coechipierul sau Maverick Vinales si patru fata de Marc Marquez, lupta fiind una extrem de stransa la varf.



Pedrosa triumfa la Jerez in cursa cu numarul 3000 a Motomondialului