Motociclism

Pedrosa, invingator la Valencia in ultima cursa a sezonului de MotoGP

Dani Pedrosa de la echipa de uzina Honda s-a impus, duminica, în Marele Premiu de la Valencia, cursa care a tras cortina peste sezonul 2012 în Campionatul Mondial de Motociclism.

Cu acest succes Pedrosa a obtinut a saptea victorie în 2012, cu una mai mult decât campionul mondial Jorge Lorenzo.

Echipierul de la Yamaha a anticipat excelent conditiile meteo de la start si a fost singurul pilot din grupul fruntas care a pornit cu pneuri de uscat.

Cum ploaia nu si-a mai facut aparitia si pista s-a uscat rapid, Lorenzo a condus cursa fara probleme în primele 13 din cele 30 de tururi programate.

Ghinionul l-a lovit crunt pe Lorenzo si acesta a iesit violent în décor cu 17 tururi înaintea finalului. Aflat în tentativa de a-l depasi pe întârziatul James Ellison, Lorenzo a gresit pe frânare si a fost aruncat din sa.

Pedrosa, aflat pe doi în acel moment, a mostenit primul loc pe care nu avea sa-l mai cedeze pâna la final.

Cum si britanicul Cal Crutchlow (Yamaha Tech 3) a abandonat la intrarea in ultimul viraj, pe locul secund s-a clasat japonezul Katsuyuki Nakasuga, pilot care a beneficiat de un wild card din partea echipei de uzina Yamaha.

Triplu campion japonez de Superbike, Nakasuga l-a înlocuit în cursa valenciana pe americanul Ben Spies.

Aflat la ultima cursa din cariera în motociclism, dublul campion mondial Casey Stoner (Honda) a venit de departe si a completat podiumul de la Valencia.

Topul cinci a fost completat de cei doi echipieri de la San Carlo Honda Gresini, Alvaro Bautista si Michele Pirro, cu mentiunea ca cel din urma a concurat pe o motocicleta CRT.

Rezultatul lui Pirro este cel mai bun obtinut în 2012 de un pilot al semi-categoriei CRT din cadrul clasei MotoGP.

Mutiplul campion mondial Valentino Rossi, pilot aflat la ultima cursa alaturi de Ducati, s-a clasat pe locul 10, fara niciun titlu de glorie, în spatele pilotilor CRT Danilo Petrucci si James Ellison.

Marquez, victorie la Moto2 dupa ce a plecat ultimul din grila

Campionul mondial al clasei intermediare Moto2, Marc Marquez, si-a dovedit o data în plus clasa impunându-se în cursa de la Valencia dupa ce a pornit al 33-lea, ultimul, din grila de start.

Marquez a reusit o cursa senzationala de recuperare si la final a trecut primul linia de sosire cu un avans de 1.2 secunde în fata conationalului sau Julian Simon.

Podiumul suta la suta iberic a fost completat de Nicolas Terol.

Cursa clasei Moto3 i-a revenit pentru doar 56 de miimi de secunda britanicului Danny Kent. Pe doi s-a clasat coechipierul lui Kent si campionul mondial din 2012, Sandro Cortese.

Malaysianul Zulfhami Khairrudin a completat podiumul suta la suta KTM.



Pedrosa, invingator la Valencia in ultima cursa a sezonului de MotoGP