Motociclism

Pedrosa castiga pe ploaie in Malaysia. Cortese, campion mondial la Moto3

Spaniolul Dani Pedrosa a ajuns la a treia victorie consecutiva la clasa MotoGP a Campionatului Mondial de Motociclism dupa ce s-a impus, duminica, în Marele Premiu al Malaysiei de la Sepang.

Pilotul echipei de uzina Honda a transat înca din primele tururi duelul personal cu Jorge Lorenzo, rivalul sau de la Yamaha, care s-a multumit sa faca pâna la final o cursa de siguranta.

Într-o cursa declarata pe pista uda înca de la start, Lorenzo a fost cel care a pornit ca din pusca si a impus ritmul în fata lui Pedrosa.

Echipierul de la Honda a atacat decisiv în ultimul viraj la jumatatea tururilor programate si s-a instalat la conducerea cursei, unde avea sa ramâna pâna la finalul acesteia.

Cursa a fost în cele din urma oprita cu steag rosu din cauza ploii torentiale. Dupa îndelungi discutii rezultatele au fost omologate din turul anterior opririi si Pedrosa declarat învigator.

Locul doi obtinut de Lorenzo l-au apropiat pe spaniol si mai mult de al doilea titlul la clasa regina, în timp ce australianul Casey Stoner a obtinut primul podium dupa revenirea pe pista.

Valentino Rossi (Ducati) a fost doar al cincilea în spatele coechipierului sau Nicky Hayden.

Cu doua curse ramase de disputat pâna la finalul sezonului Lorenzo are un avans de 23 de puncte în fata lui Pedrosa si nu are nevoie decât sa termine în puncte la Phillip Island si Valencia.

De Angelis, prima victorie a sezonului la Moto2

Spectacolul a fost la el acasa în cursa clasei Moto2, unde sanmarinezul Alex de Angelis a obtinut prima victorie a sezonului dupa mai multe dueluri electrizante.

Pilotul echipei Forward Racing a transat în cele din urma la mustata disputa cu britanicul Gino Rea si australianul Anthony West.

Rea îl depasire pe De Angelis în turul 17 din cele 20 programate, dar organizatorii au scos steagurile rosii pe circuit si au întrerupt cursa din cauza conditiilor meteo severe.

Astfel au fost omologate rezultatele din turul 15, când De Angelis se afla înca la conducere.

Al patrulea s-a clasat malaysianul Hafizh Syahrin, pilot care a primit un wild card si care a pornit al 27-lea din grila de start. Syahrin a surprins pe toata lumea si chiar a condus cursa între tururile 11 si 14 spre bucuria spectatorilor din tribune.

Cortese, noul campion mondial la Moto3

Germanul Sandro Cortese a câstigat cursa clasei mezine în fata lui Zulfahmi Khairuddin si a lui Jonas Folger, devenind astfel primul campion mondial din istorie la noua clasa Moto3.

Daca pentru Cortese este primul titlu din cariera fiind doar al patrulea german campion mondial în Motomondial, pentru malaysianul Khairuddin locul doi de la Sepang echivaleaza cu primul podium al carierei.



Pedrosa castiga pe ploaie in Malaysia. Cortese, campion mondial la Moto3