Motociclism

Pedrosa a obtinut o victorie categorica in cursa de MotoGP la Indianapolis

Spaniolul Dani Pedrosa a transformat plecarea din prima pozitie a grilei de start într-o concludenta victorie pe circuitul Indianapolis în Marele Premiu al Statelor Unite la clasa MotoGP.

Pilotul spaniol al echipei de uzina Honda a fost depasit în debutul cursei de americanul Ben Spies (Yamaha), dar a revenit ulterior si a impus ritmul în fata celorlalti competitori.

De altfel Pedrosa si Spies au tinut capul de afis în primele tururi ale cursei, în timp ce Jorge Lorenzo, singurul pilot care a optat pentru varianta soft de pneu pe spate, nu a reusit sa se apropie de lupta celor doi.

Pedrosa a revenit la conducere cu 24 de tururi înaintea finalului la capatul unei manevre îndraznete, pentru ca un tur mai târziu toti ochii sa fie atintiti asupra lui Casey Stoner, pilotul care îl depasea pe germanul Stefan Bradl pentru a ajunge pe locul cinci.

Dezastrul l-a lovit pe Spies cu 22 de tururi ramase de acoperit, americanului de la Yamaha fiind fortat sa abandoneze dupa ce i-a cedat motorul.

Nici liderul Pedrosa nu a scapat de emotii si zece tururi mai târziu a trecut aproape de o cazatura dupa ce a scapat pentru câteva fractiuni de secunda motocicleta de sub control.

Spaniolul si-a revenit rapid reintrând în ritmul optim de cursa. La final echipierul de la Honda avea sa celebreze a doua victorie a sezonului în fata lui Jorge Lorenzo si Andrea Dovizioso.

Lorenzo ramâne lider la general desi mai pastreaza un avans de doar 18 puncte în fata lui Pedrosa.

Valentino Rossi (Ducati) a fost al saptelea dupa o noua cursa fara istoric.

Viitor coechipier cu Pedrosa la Honda de uzina, Marc Marquez a obtinut victoria în cursa clasei Moto2 cu un avans de aproape 6 secunde în fata lui Pol Espargaro. Podiumul suta la suta spaniol a fost completat de Julian Simon.



Pedrosa a obtinut o victorie categorica in cursa de MotoGP la Indianapolis