Motociclism

Nou coleg de echipa pentru Valentino Rossi in 2017

Multiplul campion mondial Valentino Rossi va avea un nou coechipier din 2017 la echipa de uzina Yamaha.

Tanarul pilot Maverick Vinales va pleca de la Suzuki la finalul acestui sezon pentru a pilota alaturi de Rossi la Yamaha, a fost anuntat inaintea Marelui Premiu al Italiei de la Mugello.

In varsta de 21 ani, Vinales si-a facut debutul la clasa MotoGP in 2015 alaturi de Suzuki, echipa revenita la categoria regina dupa o absenta insemnata.

Vinales, campion al clasei Moto3 in 2013, a semnat un contract valabil pe doi ani cu Yamaha.

Acesta are un procentaj foarte bun in cursele MotoGP, reusind sa adune puncte in 20 din cele 23 de curse in care a luat startul.

In alta ordine de idei, Suzuki a anuntat ca italianul Andrea Iannone, in prezent pilot al echipei de uzina Ducati, va fi inlocuitorul lui Vinales din 2017. Cel mai probabil acesta va face echipa cu Aleix Espargaro, pilot inca neconfirmat.

Vesti si din tabara echipei de uzina Honda, care l-a confirmat pe Dani Pedrosa pentru inca doi ani. Aceasta dupa ce zvonurile il dadeau pe triplul campion mondial la KTM din 2017. Constructorul austriac isi va face debutul la clasa MotoGP in sezonul urmator.Nou coleg de echipa pentru Valentino Rossi in 2017