Motociclism

Miguel Oliveira obtine prima victorie la MotoGP

Sursă foto: https://twitter.com/MotoGP

Portughezul de la KTM Tech 3 devine al treilea pilot diferit care castiga un Mare Premiu de Motociclism viteza la clasa MotoGP in 2020.

Un succes pe care Oliveira il va tine minte, fiind obtinut in a 900-a cursa a clasei regina din Motomondialul de viteza.

Totul s-a decis in ultimul tur al cursei de la Spielberg (Austria) care a contat pentru Grand Prix-ul Styria.

Pol Espargaro (KTM) si Jack Miller (Ducati Pramac) s-au luptat pentru victorie si, asa cum se intampla de cele mai multe ori, al treilea a castigat, acesta fiind Miguel Oliveira.

Joan Mir (Suzuki) a incheiat al patrulea, in conditiile in care primii patru au fost clasati in mai putin de o secunda.

Yamaha s-a clasat modest, cu Valentino Rossi pe 9, in timp ce liderul campionatului, Fabio Quartararo, a incheiat abia al 13-lea intr-o vizibila scadere de forma.

Miguel Oliveira devine astfel primul portughez din istorie care se impune la clasa regina in Motomondial si al treilea pilot diferit invingator in 2020, dupa Fabio Quartararo si Brad Binder.

Cursa din Austria a fost marcata de incidentul care l-a avut in prim plan pe spaniolul Maverick Vinales.

Echipierul de la Yamaha s-a aruncat de pe motocicleta in flacari la 220 km/h, aceasta arzand apoi ca o torta intr-un zid de pneuri.

Pilotii au revenit la boxe pe steag rosu, cursa fiind reluata cu ordinea din momentul intreruperii. Oliveira a plecat al 7-lea la restart, fiind pilotul cu cea mai impresionanta ascensiune.

Clasamentul pilotilor

Quartararo ramane lider, cu 70 de puncte, urmat la doar trei puncte distanta de Andrea Dovizioso. Al treilea este australianul Jack Miller (56 puncte).

Constructori

Un singur punct desparte constructorii Yamaha si Ducati, in timp ce KTM ocupa locul trei la sase puncte de prima pozitie.



Miguel Oliveira obtine prima victorie la MotoGP