Motociclism

Masuri de sustinere financiara a echipelor din MotoGP

Sursă foto: https://twitter.com/FormulaRapidaEN

Dorna Sports, compania care conduce destinele MotoGP, a anuntat ca va sustine financiar echipele independente care activeaza in Motomondialul de viteza.

”Prin intermediul IRTA (asociatia care reprezinta echipele), gruparile independente din MotoGP vor primi fiecare pachete financiare considerabile pentru lunile aprilie, mai si iunie, indiferent ca activitatea va fi reluata sau nu”, se arata intr-un comunicat al celor de la Dorna Sports.

Acesta masuri sunt luate pentru sustinerea economica a echipelor independente si a personalului acstora in perioada pandemiei de coronavirus, explica cei de la Dorna masura luata in acord cu Federatia Internationala de Motociclism.

In acelasi timp, IRTA a anuntat ca a efectuat plati catre toate echipele implicate la clasele Moto2 si Moto3 pentru sustinerea in aceasta perioada dificila.

La MotoGP activeaza sase constructori majori, Honda, Yamaha, Ducati, Suzuki, Aprilia si KTM, precum si cinci echipe independente cunoscute ca ”echipe de client”. Amintim aici LCR Honda, Yamaha SRT, Pramac Racing, Avintia Racing si Tech 3.

Primele patru Mari Permii din sezonul 2020 au fost anulate (cum este cazul cursei de MotoGP din Qatar) sau au fost amanate pentru a doua parte a anului (Thailanda, SUA si Argentina la toate cele trei clase).

Cursele din Spania si Franta au fost amanate pana la noi ordine.

Urmatoarea intrecere din calendar este chiar Marele Premiu al Italiei de la Mugello, cursa care ar fi trebuit sa aiba loc pe 31 mai, dar care cel mai probabil nu se va disputa din ratiuni deja cunoscute.

Italia ramane tara cu cei mai multi morti din cauza noului virus gripal, 14.681.

La numarul de imbolnaviri Italia a fost depasita de Statele Unite (277.522 de cazuri) si Spania (124.736).Masuri de sustinere financiara a echipelor din MotoGP