Motociclism

Marquez, victorie brilianta la Brno

Sursă foto: twitter.com/hrc_motogp

Spaniolul Marc Marquez a castigat, duminica, Marele Premiu al Cehiei la clasa MotoGP cu plecare din pole position.

Strategia a jucat un rol esential in alegerea pneurilor la Brno, cursa fiind declarata de organizatori una uda. 

Astfel, dupa doar cateva tururi, trasa ideala s-a uscat si pilotii au fost nevoiti sa intre la boxe pentru schimbarea motocicletelor.

Marquez a plecat perfect din pole position, dar in virajul cinci al primului tur se vedea depasit de Jorge Lorenzo (Ducati), pilot care a condus un tur si care ulterior avea sa incheie pe locul 15, ultimul in puncte.

Cu un soft pe spate, Marquez a alunecat in mijlocul plutonului pana pe locul 10 si a fost primul pilot care a riscat intrand la boxe pentru schimbarea motocicletei si iesirea in cursa cu pneuri de uscat.

Miscara s-a dovedit una castigatoare pentru spaniolul de la Honda de uzina, acesta fiind ulterior mai rapid cu doua secunde pe tur fata de un Valentino Rossi care a intarziat cat a putut de mult schimbul in asteptarea ploii izbavitoare care n-a mai venit.

Rossi a schimbat si el in cele din urma, dar a facut-o tarziu si s-a vazut aruncat la coada grupului, pe locul 13, de unde a inceput cursa de recuperare.

In cele din urma “Doctorul” a incheiat pe patru salvand tot ce se putea salva cu depasirea lui Cal Crutchlow in chiar ultimul tur. 

Podiumul suta la suta spaniol de la Brno a fost completat de Dani Pedrosa, care a consfintit dubla echipei de uzina Honda, si de Maverick Vinales de la Yamaha.

Daca inaintea cursei din Cehia primii patru clasati la general erau incadrati in zece puncte, dupa etapa de la Brno liderul Marquez si-a consolidat prima pozitie cu un avans de 14 puncte in fata lui Vinales. Locul trei este ocupat de Dovizioso, cu 133 puncte, urmat de Rossi la un punct si Pedrosa pe cinci, cu 123 puncte.

Marquez ajunge la trei victorii in acest sezon si la cota 32 de succese la clasa regina a Motomondialului de viteza. De un an Marquez nu a mai castigat doua curse la rand, se intampla in 2016 cu etapele de la Aragon si Motegi.



Marquez, victorie brilianta la Brno