Motociclism

Marquez obtine a patra victorie consecutiva in Marele Premiu al Americilor

Spaniolul Marc Marquez a castigat, duminica, Marele Premiu al Americilor la clasa MotoGP pentru al patrulea an la rand si s-a distantat in fruntea clasamentului pilotilor dupa trei curse alergate in acest sezon.

Pilotul echipei de uzina Honda a valorificat plecarea din pole position si, dupa un prim tur in care s-a aparat in fata lui Jorge Lorenzo si Valentino Rossi, cei doi rivali de la Yamaha, a impus ritmul spre o victorie categorica.

In final Marquez l-a devansat cu peste sase secunde pe Lorenzo, iar pe ultima treapta a podiumului a urcat italianul Andrea Iannone de la Ducati.

Cursa de la Austin, Texas, a fost marcata de numeroase cazaturi, primul care a deschis balul fiind chiar multiplul campion mondial Valentino Rossi.

Au urmat Andrea Dovizioso si Dani Pedrosa, dupa ce acesta din urma a intrat in plin in pilotul celor de la Ducati.

Dupa trei curse disputatein acest sezon Marquez este lider la general, cu 66 puncte, urmat de Lorenzo, cu 45, si Rossi, cu 33.

In alta ordine de idei, Alex Rins a castigat cursa clasei Moto2 in fata lui Sam Lowes si a lui Johann Zarco, in timp ce la Moto3 victoria i-a revenit italianului Romano Fenati, cu Jorge Navarro pe doi si Brad Binder pe trei.

Etapa urmatoare Motomondialul de viteza ajunge pe Batranul Continent la Jerez pentru Marele Premiu al Spaniei.



Marquez obtine a patra victorie consecutiva in Marele Premiu al Americilor